Belépek a Pártba
22 február
2022
HÍR
5232 látogató

Elítéljük az orosz agressziót, kiállunk Ukrajna szuverenitása mellett

Mára nyilvánvalóvá vált, hogy az Orbán-kormány külpolitikája kudarcot vallott. Súlyos hiba volt azzal a Vlagyimir Putyinnal barátkozni, aki a nemzetközi szerződéseket semmibe véve tegnap éjjel parancsot adott Kelet-Ukrajna megszállásra.

Orbán és kormánya évek óta tudatosan szembemegy az EU-val és a NATO-val annak érdekében, hogy minél jobb szövetségese lehessen keleti diktátoroknak. Emiatt Magyarország nemzetközi megítélése a rendszerváltás óta soha nem volt olyan rossz, mint most. Orbán többször megakadályozta az elmúlt években, hogy az unió egységesen léphessen fel az orosz agresszióval szemben. A közös állásfoglalásokat, szankciókat rendre meghiúsította. Mára azonban nyilvánvalóvá vált, hogy Putyin csak kihasználta a magyar miniszterelnököt, hogy így gyengítse az európai összefogást, így lehetetlenítse el a közös fellépést.

Orbán Európa- és nyugat ellenes politikája közvetve hozzájárult ahhoz, hogy Ukrajna szuverenitását ma súlyosan megsértette Oroszország. Orbán szánt szándékkal hátráltatja Ukrajna NATO-csatlakozását, hogy Putyin kedvére tegyen, ezzel azonban nemcsak az ukránok, hanem a kárpátaljai magyarok életét is veszélybe sodorja.

Még nem késő változtatni, a hibát beismerni. Elvárjuk Orbántól, hogy a magyarok többségének akarata szerint vessen véget a keleti nyitás elhibázott politikájának, és tegyen meg mindent az euro-atlanti szövetségi rendszer megerősítése érdekében! Mi határozottan elítéljük az orosz agressziót, és kiállunk Ukrajna szuverenitása mellett. Ezt kellene végre a magyar kormánynak is tennie.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK