Belépek a Pártba
21 november
2014
HÍR
1013 látogató

Elindult a Vida el-számoló alkalmazás

A Magyar Liberális Párt a mai napon elindította Facebook oldalán (https://www.facebook.com/magyarliberalisok) a Vida el-számoló alkalmazást.  Az app azt szemlélteti, hogy a kitiltási botrány kirobbanása óta mennyi idő telt el, mióta nem tudjuk, kik azok az állami tisztviselők, akiknek az USA nem ad beutazási engedélyt.

Ma pontosan 36 napja annak, hogy kirobbant a kitiltási botrány.  Vida Ildikó csak ezt követően 20 nappal, november 5-én ismerte be, hogy rajta van a hat fős kitiltási listán. A NAV elnöke azt is elárulta, hogy a NAV-nál kollégái között még vannak érintettek, de neveket azóta sem tudunk. A Liberálisok Vida el-számolója rávilágít arra, hogy a kormány, bár tudja kik a kitiltottak, a személyek nevét a mai napig nem hozta nyilvánosságra és semmilyen vizsgálatot nem indított velük szemben. Márpedig a magyar állampolgároknak joguk van tudni, kik és milyen pozíciót betöltő személyek érintettek korrupciós vádakkal. Az állampolgárok jogos elvárása az is, hogy a korrupciónak politikai és büntetőjogi következményei legyenek.

A Vida el-számoló elindításával egyidőben a Liberálisok ma írásbeli kérdést is benyújtanak Varga Mihályhoz. A nemzetgazdasági minisztertől arra várjuk a választ, munkáltatóként számonkérte-e Vida Ildikót és kollégáit, ill. milyen szankciót vont maga után az, hogy a NAV-osok az állami tisztviselőkről szóló törvényt megszegték és elhallgatták előle a kitiltás tényét. Mint ismert, éppen a Fidesz emelte törvényerőre, hogy a tisztviselők minden olyan magánéleti történést is jelezni kötelesek munkáltatójuk felé, mely munkavégzésükkel kapcsolatba hozható.

vida-elszámoló

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK