Belépek a Pártba
16 június
2017
HÍR
651 látogató

Elhunyt Kohl kancellár

A Liberálisok szomorúan veszik tudomásul Helmut Kohl államférfi és volt kancellár halálának hírét és részvétüket nyilvánítják a családtagoknak és a gyászoló német társadalomnak. Helmut Kohl   ma hajnalban 87 éves korában ludwigshafeni otthonában hosszas betegség után elhunyt. A XX. század egyik kiemelkedő német államférfija volt, a német egység megteremtésének  kancellárja, aki 25 éven át állt pártja, a CDU élén és 16 éven át volt Németország kancellárja, nevéhez fűződik a német újraegyesítés megvalósítása. Neve egy jelentős korszakot jelöl a német történelemben.1982 és 1998 között végig egy nagyon sikeres konzervatív-liberális koalíció élén vezette Németországot, szorosan együttműködve a liberális koalíciós partnerekkel, többek között a már szintén eltávozott legendás  külügyminiszterrel és alkancellárral, Hans-Dietrich Genscherrel és más neves szabaddemokrata  politikusokkal. Volt bátorsága felismerni, hogy az orosz fenyegetést csak határozott és szilárd atlanti együttműködéssel lehet megfékezni. Helmut Kohl Magyarország igaz barátja volt, mindig hálával emlékezett meg hazánk önzetlen hozzájárulásáról a német újraegyesítéséhez. Megérdemli, hogy mi magyarok is tisztelettel emlékezzünk meg róla a gyász órájában.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK