Belépek a Pártba
07 március
2019
HÍR
373 látogató

Elfogadhatatlan az Agrárkamara pártpolitikai szerepvállalása

A Magyar Liberális Párt felháborítónak tartja azt, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara nyíltan pártpolitikai tevékenységet folytat, illetve hogy a falugazdászok tényleges feladataik ellátása helyett a kormánypártok migrációval kapcsolatos uszításában vesznek részt az Európai Parlamenti választási kampány során.
Az Agrárkamara a magyarországi agrárgazdaság szereplőinek érdekképviselete helyett régóta a kormánypártok pártpolitikai céljainak kiszolgálójává vált – nem véletlen, hogy a kamara elnöke egyben a Fidesz országgyűlési képviselője is. Világosan látható, hogy a kamara által üzemeltetett falugazdász-hálózat elsődleges célja sem a szakmai tanácsadás és a gazdálkodók részére nyújtott adminisztratív segítségnyújtás: ehelyett a falugazdászok is a kormánypártok kampányának szócsövei, a Fidesz-KDNP aktivistái lesznek az EP-választások előtt.
Egy valódi európai demokráciában elképzelhetetlen lenne, hogy a közigazgatás és a pártpolitika közötti határok eltűnjenek, a köztisztviselőknek és közalkalmazottaknak, a közigazgatás – beleértve az agrárközigazgatást is – szereplőinek pártpolitikai célok kiszolgálása helyett a szakmaiságra és az agrárgazdaság szereplőinek érdekképviseletére kellene összpontosítania.
A kormány és a kormánypártok által a migráció álproblémájával kapcsolatban terjesztett hazugságok és uszító üzenetek elterelik a figyelmet a magyar vidék, a magyar agrárgazdaság valódi problémáiról: a hazai gazdatársadalom elöregedéséről, a magyarországi birtokszerkezet aránytalanságáról, a kis- és közepes üzemméretű gazdaságok helyett a nagybirtokrendszert támogató kormánypolitikáról,  a rossz infrastrukturális körülményekről, a mélyszegénységről, a romák szegregációjáról, az állami termőföld privatizációja során megtapasztalt visszaélésekről, a kormányközeli földbirtokos oligarchák látványos gazdagodásáról.
Kijelenthető, hogy az Agrárminisztérium – melynek miniszterének megmosolyogtató álláspontja szerint az afrikai sertéspestis magyarországi megjelenését is egy migráns által eldobott szendvics okozta – nem tud valódi megoldásokat kínálni a magyar vidék, a magyar mezőgazdaság problémáira, kizárólag gyűlöletkeltésre és uszításra, a migráció hamis démonával történő riogatásra képes.
Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei választmányának elnöke, a párt agrárszakértője
A fotón Orbán Viktor és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke szerepel. (Kép forrása: MTI)
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK