Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

07 március
2019
HÍR
303 látogató

Elfogadhatatlan az Agrárkamara pártpolitikai szerepvállalása

A Magyar Liberális Párt felháborítónak tartja azt, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara nyíltan pártpolitikai tevékenységet folytat, illetve hogy a falugazdászok tényleges feladataik ellátása helyett a kormánypártok migrációval kapcsolatos uszításában vesznek részt az Európai Parlamenti választási kampány során.
Az Agrárkamara a magyarországi agrárgazdaság szereplőinek érdekképviselete helyett régóta a kormánypártok pártpolitikai céljainak kiszolgálójává vált – nem véletlen, hogy a kamara elnöke egyben a Fidesz országgyűlési képviselője is. Világosan látható, hogy a kamara által üzemeltetett falugazdász-hálózat elsődleges célja sem a szakmai tanácsadás és a gazdálkodók részére nyújtott adminisztratív segítségnyújtás: ehelyett a falugazdászok is a kormánypártok kampányának szócsövei, a Fidesz-KDNP aktivistái lesznek az EP-választások előtt.
Egy valódi európai demokráciában elképzelhetetlen lenne, hogy a közigazgatás és a pártpolitika közötti határok eltűnjenek, a köztisztviselőknek és közalkalmazottaknak, a közigazgatás – beleértve az agrárközigazgatást is – szereplőinek pártpolitikai célok kiszolgálása helyett a szakmaiságra és az agrárgazdaság szereplőinek érdekképviseletére kellene összpontosítania.
A kormány és a kormánypártok által a migráció álproblémájával kapcsolatban terjesztett hazugságok és uszító üzenetek elterelik a figyelmet a magyar vidék, a magyar agrárgazdaság valódi problémáiról: a hazai gazdatársadalom elöregedéséről, a magyarországi birtokszerkezet aránytalanságáról, a kis- és közepes üzemméretű gazdaságok helyett a nagybirtokrendszert támogató kormánypolitikáról,  a rossz infrastrukturális körülményekről, a mélyszegénységről, a romák szegregációjáról, az állami termőföld privatizációja során megtapasztalt visszaélésekről, a kormányközeli földbirtokos oligarchák látványos gazdagodásáról.
Kijelenthető, hogy az Agrárminisztérium – melynek miniszterének megmosolyogtató álláspontja szerint az afrikai sertéspestis magyarországi megjelenését is egy migráns által eldobott szendvics okozta – nem tud valódi megoldásokat kínálni a magyar vidék, a magyar mezőgazdaság problémáira, kizárólag gyűlöletkeltésre és uszításra, a migráció hamis démonával történő riogatásra képes.
Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei választmányának elnöke, a párt agrárszakértője
A fotón Orbán Viktor és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke szerepel. (Kép forrása: MTI)
Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók