Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

13 május
2018
HÍR
160 látogató

Élet menete – Ne csak egy nap legyen a megbékélés!

Kevés olyan ünnep, megemlékezés van Magyarországon, amelynek sikerült elkerülnie a politikai megosztottságot, a szembenállást, az ellentétek további élezését. Ezen kevesek közé tartozik az Élet menete rendezvény, amely évről-évre összehoz zsidót és keresztényt, jobboldalit és baloldalit, kormánypártit és ellenzékit, liberálist és illiberálist. Fájdalmas ez a nap, a holokauszt emléke, a soa szörnyűségei. Jó lenne, ha nem pusztán erre az egy napra szűkülne az egyetértés. Jó lenne, ha nem csak a magyarországi zsidók deportálásának borzalmas emléke tartana össze minket, és az a szégyenérzet, amelyet joggal érezhetünk amiatt, hogy hazánk is felelős volt több százezer honfitársunk haláláért.

A Magyar Liberális Párt kezdettől fogva azon dolgozik, hogy ne pusztán egy napból álljon a társadalmi kiegyezés. Hogy a politikai, szükségszerűen jelenlévő ellentétek megmaradjanak abban a keretben, amelyben helyükre kerülnek a történelmi emlékek. Hogy nyíltan szembe lehessen nézni a múlttal, és ne pusztán napi politikai érdekek határozzák meg történelmünket.

A Liberálisok azért vesznek részt idén is az Élet menetén, mert szeretnék, ha olyanok lennének a mindennapjaink, mint ez az évente ismétlődő, mindig méltóságteljes vonulás. Amikor váll a vállhoz ér, tudjuk mit tettek, mit tettünk, és azt is, másnap mit kell tennünk. Mit kell tennünk azért, hogy egy igazi, demokratikus országban élhessünk, ahol valóban ez az Élet menete.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók