Belépek a Pártba
10 február
2016
HÍR
528 látogató

Elég az esztelen államosításból!

Sajtóértesülések szerint a kormány újabb államosításra készül. Erre utal legalábbis a vs.hu-n közölt hódmezővásárhelyi tudósítás, melyben Lázár János újabb piaci területek központosításáról beszélt. A Liberálisok gazdasági és politikai okokból is nemet mondanak a kormány újabb államosítási tervére.

Minden nemzetközi tapasztalat igazolja, hogy kizárólag a fogyasztókért folytatott versengés növelésével lehet csak tartósan, akár a szolgáltatás minőségének javulásával is elérni az árak csökkentését. Magyarországon ezzel szemben a kormány politikai fegyverként kezeli a rezsicsökkentést, és már alig van olyan piaci szegmens, ahová ne tette volna be a lábát a kormány a már működő, prosperáló piaci szereplők tönkretétele árán is. Trafikmutyi, földmutyi, a magánnyugdíjak és a tankönyvpiac államosítása mind-mind bizonyította, hogy a kormány gazdasági központosítása csak egy szűk fideszes oligarcha csoportnak kedvez, de a magyar piac egésze sérül és súlyosak a társadalmi károk is. A kormány az elmúlt időszakban nem csak a külföldi befektetőket, hanem a hazai piaci szereplőket is kiszorította a gazdaságból, egy olyan szabályozói környezetett teremtett, amely jelentősen rontotta a befektetői kedvet és a gazdaság jövedelmezőségét. Ezt akarja tovább fokozni a kormány azzal, hogy most már a turizmust, a közétkeztetést is állami monopóliummá tennék.

Az államosítással a Fidesz-kormány az egykori szocializmust akarja újjáépíteni Magyarországon a piacgazdaság helyett, miközben a magyar gazdaság növekedéséhez nem az állami tulajdon és az adósság növelésére, hanem a valóságos munkahelyet teremtő közvetlen külföldi és hazai befektetésekre van a legnagyobb szükség.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK