Belépek a Pártba
15 január
2019
HÍR
243 látogató

Elég a Fidesz pusztításából! – Önálló műemlékvédelmi hivatal létrehozását kezdeményezzük

A Liberálisok egy független műemlékvédelmi hivatal létrehozását kezdeményezik, miután az utóbbi időben számos eset rávilágított arra, hogy a Fidesz-kormány fittyet hány a magyar történelem és a magyar kultúra értékeinek a védelmére. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal megszüntetésével a műemlékvédelmi ügyeket a Miniszterelnökség alá rendelték. Így fordulhatott elő az is, hogy a Miniszterelnökség saját magának engedélyezte a Karmelita-kolostor refektóriumában található, több mint kétszáz éves, barokk freskóegyüttes fehérre festését. Szintén Orbán Viktor várba költözéséhez kötődik az a hasonlóan felháborító eset, melynek kapcsán műemlékrongálás gyanújával feljelentést is tettünk: a világörökség részét képező Karmelita-kolostorhoz erkélyt építettek, holott az UNESCO védelme alatt álló épületen sosem volt terasz.

Felháborítónak tartjuk, hogy a Fidesz a magyar kultúra védelméről és az eredeti állapotok visszaállításáról papol (erre hivatkozva száműzték Nagy Imre szobrát is a Vértanúk teréről), miközben több száz éves barokk festményeket mázol fehérre, ha éppen úgy tartja kedve vagy érdeke.

A Liberálisok szerint az önkormányzati választások után létre kell hozni egy független hivatalt, amely valóban megvédi kulturális örökségünket. Ebbe a hivatalba a szakma választaná meg a szakértőket, akik megakadályozhatnák az Orbán-kormány barbarizmusát, és vétót mondhatnának a Fidesz önkényes kultúrpolitikájára. Ne a Fidesz, hanem a szakma döntsön arról, hogy mely kulturális értékeinket kell megvédeni, és melyeket nem! Elég a hazudozásból, elég a fideszes arroganciából!

Felháborító, hogy miközben a Fidesz a magyar kultúra védelméről papol, valójában kénye kedve szerint alakítja át a kulturális örökségünk részét képező épületeket. Kezdeményezzük, hogy a kulturális értékeink védelmében hozzanak létre egy önálló hivatalt Budapesten! Nem hagyjuk, hogy a történelemhamisító, barbár Orbán-kormány elvegye és elpusztítsa a magyar történelem és kultúra kincseit!

Közzétette: Szabadai Viktor – 2019. január 15., kedd

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK