Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

15 január
2019
HÍR
175 látogató

Elég a Fidesz pusztításából! – Önálló műemlékvédelmi hivatal létrehozását kezdeményezzük

A Liberálisok egy független műemlékvédelmi hivatal létrehozását kezdeményezik, miután az utóbbi időben számos eset rávilágított arra, hogy a Fidesz-kormány fittyet hány a magyar történelem és a magyar kultúra értékeinek a védelmére. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal megszüntetésével a műemlékvédelmi ügyeket a Miniszterelnökség alá rendelték. Így fordulhatott elő az is, hogy a Miniszterelnökség saját magának engedélyezte a Karmelita-kolostor refektóriumában található, több mint kétszáz éves, barokk freskóegyüttes fehérre festését. Szintén Orbán Viktor várba költözéséhez kötődik az a hasonlóan felháborító eset, melynek kapcsán műemlékrongálás gyanújával feljelentést is tettünk: a világörökség részét képező Karmelita-kolostorhoz erkélyt építettek, holott az UNESCO védelme alatt álló épületen sosem volt terasz.

Felháborítónak tartjuk, hogy a Fidesz a magyar kultúra védelméről és az eredeti állapotok visszaállításáról papol (erre hivatkozva száműzték Nagy Imre szobrát is a Vértanúk teréről), miközben több száz éves barokk festményeket mázol fehérre, ha éppen úgy tartja kedve vagy érdeke.

A Liberálisok szerint az önkormányzati választások után létre kell hozni egy független hivatalt, amely valóban megvédi kulturális örökségünket. Ebbe a hivatalba a szakma választaná meg a szakértőket, akik megakadályozhatnák az Orbán-kormány barbarizmusát, és vétót mondhatnának a Fidesz önkényes kultúrpolitikájára. Ne a Fidesz, hanem a szakma döntsön arról, hogy mely kulturális értékeinket kell megvédeni, és melyeket nem! Elég a hazudozásból, elég a fideszes arroganciából!

Felháborító, hogy miközben a Fidesz a magyar kultúra védelméről papol, valójában kénye kedve szerint alakítja át a kulturális örökségünk részét képező épületeket. Kezdeményezzük, hogy a kulturális értékeink védelmében hozzanak létre egy önálló hivatalt Budapesten! Nem hagyjuk, hogy a történelemhamisító, barbár Orbán-kormány elvegye és elpusztítsa a magyar történelem és kultúra kincseit!

Közzétette: Szabadai Viktor – 2019. január 15., kedd

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók