Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

22 június
2018
HÍR
289 látogató

El a kezekkel a Tudományos Akadémiától!

A Magyar Tudományos Akadémia költségvetésének átszabásával a kormány felszámolja a tudományos élet függetlenségét.

Az Orbán-kormány legkönnyebben a nyomorgó, egyébként is jogfosztottságban élő társadalmi csoportokat lökte árokba az út széléről. Most kerülnek sorra azok a társadalmi csoportok, melyek megküzdhetnének a magyar társadalom jövőjéért, és azokért, akik önmagukért nem tudnak tenni. Ennek eszköze a Stop Soros és az Akadémia függetlenségének felszámolása is. Orbán Viktor és kormánya e lépésekkel a reformkor előtti állapotba löki vissza a magyar társadalmat.

Az egyetemek autonómiája és a Tudományos Akadémia függetlensége közel két évszázados érték és evidencia hazánkban. Hiányukkal mindenki veszít.

Természetes, hogy az Akadémiának és az egyetemeknek is szükségük van állami forrásokra. Ugyanakkor az adófizetők pénzéből fenntartott intézmények centralizációja súlyos hiba. A kormány éppen ugyanazt a bűnt követi el, mint számos más esetben: mindenhatónak tudva önmagát, azt gondolja, hogy pontosan tisztában van azzal, hogyan kell irányítani egy intézményt, melynek vezetéséhez működő jogállamban semmi köze nem volna a végrehajtó hatalomnak.

A kormány és annak feje nem mindenható! A saját fennhatósága alá kényszerített intézmények lerombolása zajlik. Hazánkban ezzel megszűnik a kutatás és a tudomány szabadsága. Ez egyenlő a társadalom szabadságának végleges fölszámolásával. El a kezekkel az akadémiától!

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók