Belépek a Pártba
26 október
2018
HÍR
328 látogató

El a kezekkel a CEU-tól! – Külön megállapodást kezdeményezünk Budapest és New York állam között

A Liberálisok kezdeményezik, hogy Budapest vezetősége kössön külön megállapodást New York állammal, amely lehetővé tenné, hogy a CEU Magyarországon maradhasson. Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje mai sajtótájékoztatóján arra figyelmeztetett: a budapesti diákok és tanárok, a fővárosi lakók egyértelmű érdeke, hogy az ország és a régió legjobb egyeteme tovább folytathassa működését Budapesten. Tarlós István közvetlen felhatalmazást kapott a fővárosiaktól a budapesti polgárok érdekeinek a képviseletére, mégis gyáva ahhoz, hogy megvédje az iskolát. A főváros vezetője minden esetben, amikor Budapest polgárai és a Fidesz között kell választani, a kormány és a kormánypárt érdekeit helyezi előtérbe.

Mi viszont nem hagyhatjuk, hogy hazánk legjobb egyetemét, amely magyar diákoknak és tanároknak ad kivételes képzést és anyagi megbecsülést, elüldözzék. Budapest és a CEU összetartozik! Barbárságot követ el, akik szét akarja választani, vagy asszisztál a kettő szétválasztásához. Budapestnek külön megállapodást kell kötnie az egyetemmel és New York állammal, amelyben Budapest garanciát vállal arra, hogy az iskola zavartalanul folytathatja működését. A Liberálisok felszólítják Tarlós Istvánt és a főváros vezetését, hogy haladéktalanul kezdeményezzenek tárgyalásokat annak érdekében, hogy létrejöhessen egy város és államközi megállapodás Budapest és New York állam között. Ha Tarlós nem mer egyedül szembeszállni a Fidesszel, akkor kezdeményezzen helyi népszavazást a fővárosban a CEU-ról. Budapest az iskola mellett áll, és ezt az itt élő polgárok is meg fogják erősíteni, ha végre megkérdezik őket arról, hogy mit szeretnének. Itt az idő, hogy Tarlós István főpolgármesterként a fővárosiak érdekeit képviselje. Itt az idő, hogy megüzenjük a Fidesznek: el a kezekkel a CEU-tól!

Sermer Ádám sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon:
https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/900561950137876/
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK