Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

26 október
2018
HÍR
292 látogató

El a kezekkel a CEU-tól! – Külön megállapodást kezdeményezünk Budapest és New York állam között

A Liberálisok kezdeményezik, hogy Budapest vezetősége kössön külön megállapodást New York állammal, amely lehetővé tenné, hogy a CEU Magyarországon maradhasson. Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje mai sajtótájékoztatóján arra figyelmeztetett: a budapesti diákok és tanárok, a fővárosi lakók egyértelmű érdeke, hogy az ország és a régió legjobb egyeteme tovább folytathassa működését Budapesten. Tarlós István közvetlen felhatalmazást kapott a fővárosiaktól a budapesti polgárok érdekeinek a képviseletére, mégis gyáva ahhoz, hogy megvédje az iskolát. A főváros vezetője minden esetben, amikor Budapest polgárai és a Fidesz között kell választani, a kormány és a kormánypárt érdekeit helyezi előtérbe.

Mi viszont nem hagyhatjuk, hogy hazánk legjobb egyetemét, amely magyar diákoknak és tanároknak ad kivételes képzést és anyagi megbecsülést, elüldözzék. Budapest és a CEU összetartozik! Barbárságot követ el, akik szét akarja választani, vagy asszisztál a kettő szétválasztásához. Budapestnek külön megállapodást kell kötnie az egyetemmel és New York állammal, amelyben Budapest garanciát vállal arra, hogy az iskola zavartalanul folytathatja működését. A Liberálisok felszólítják Tarlós Istvánt és a főváros vezetését, hogy haladéktalanul kezdeményezzenek tárgyalásokat annak érdekében, hogy létrejöhessen egy város és államközi megállapodás Budapest és New York állam között. Ha Tarlós nem mer egyedül szembeszállni a Fidesszel, akkor kezdeményezzen helyi népszavazást a fővárosban a CEU-ról. Budapest az iskola mellett áll, és ezt az itt élő polgárok is meg fogják erősíteni, ha végre megkérdezik őket arról, hogy mit szeretnének. Itt az idő, hogy Tarlós István főpolgármesterként a fővárosiak érdekeit képviselje. Itt az idő, hogy megüzenjük a Fidesznek: el a kezekkel a CEU-tól!

Sermer Ádám sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon:
https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/900561950137876/
Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók