Belépek a Pártba
26 október
2018
HÍR
373 látogató

El a kezekkel a CEU-tól! – Külön megállapodást kezdeményezünk Budapest és New York állam között

A Liberálisok kezdeményezik, hogy Budapest vezetősége kössön külön megállapodást New York állammal, amely lehetővé tenné, hogy a CEU Magyarországon maradhasson. Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje mai sajtótájékoztatóján arra figyelmeztetett: a budapesti diákok és tanárok, a fővárosi lakók egyértelmű érdeke, hogy az ország és a régió legjobb egyeteme tovább folytathassa működését Budapesten. Tarlós István közvetlen felhatalmazást kapott a fővárosiaktól a budapesti polgárok érdekeinek a képviseletére, mégis gyáva ahhoz, hogy megvédje az iskolát. A főváros vezetője minden esetben, amikor Budapest polgárai és a Fidesz között kell választani, a kormány és a kormánypárt érdekeit helyezi előtérbe.

Mi viszont nem hagyhatjuk, hogy hazánk legjobb egyetemét, amely magyar diákoknak és tanároknak ad kivételes képzést és anyagi megbecsülést, elüldözzék. Budapest és a CEU összetartozik! Barbárságot követ el, akik szét akarja választani, vagy asszisztál a kettő szétválasztásához. Budapestnek külön megállapodást kell kötnie az egyetemmel és New York állammal, amelyben Budapest garanciát vállal arra, hogy az iskola zavartalanul folytathatja működését. A Liberálisok felszólítják Tarlós Istvánt és a főváros vezetését, hogy haladéktalanul kezdeményezzenek tárgyalásokat annak érdekében, hogy létrejöhessen egy város és államközi megállapodás Budapest és New York állam között. Ha Tarlós nem mer egyedül szembeszállni a Fidesszel, akkor kezdeményezzen helyi népszavazást a fővárosban a CEU-ról. Budapest az iskola mellett áll, és ezt az itt élő polgárok is meg fogják erősíteni, ha végre megkérdezik őket arról, hogy mit szeretnének. Itt az idő, hogy Tarlós István főpolgármesterként a fővárosiak érdekeit képviselje. Itt az idő, hogy megüzenjük a Fidesznek: el a kezekkel a CEU-tól!

Sermer Ádám sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon:
https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/900561950137876/
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...

Videók

LiBERÁLiSOK