Belépek a Pártba
22 május
2017
HÍR
663 látogató

El a kezekkel a Budapest Parktól!

Az elmúlt napokban jelentették be, hogy MSZP-s javaslatra Fidesz-támogatással bezárnák Budapest és egyben Magyarország egyik legnépszerűbb, legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyét, a Budapest Parkot, a fiatalok egyik kedvenc közösségi terét, ahol évek óta a kortárs pop-rock zenekarok legjava is fellép, hogy megmutassa magát és tudását a közönségnek. Tavaly több mint 330 ezren buliztak a Budapest Parkban – senkit sem zavarva, hiszen több kilométeres körzetben nincs lakóház, és a népszerű szórakozóhely mégis központi, jól megközelíthető helyen van.

A LiFT – Liberális Fiatalok Társasága (a Magyar Liberális Párt ifjúsági szervezete) valamint a Vállalkozók Szövetsége (VSZ) tiltakozik az átgondolatlan elképzelés ellen, és nagyon bízik benne, hogy nem csupán egy újabb ingatlanspekuláció áldozata lenne a P+R parkolónak kinézett terület. Számos budapesti, fideszes önkormányzat – többek között a ferencvárosi is – következetes törekszik arra, hogy a szórakozó-negyedeket leradírozzák Budapest térképéről, mondván, a lakókat zavarják ezek a rendezvények. Most azonban egy olyan helyszínre esett a választás, melynek bezárásával megszűnne Budapest egyik legnagyobb és legkedveltebb szezonális szórakozóhelye, és ezáltal megszüntetnék emberek százezreinek az olcsó szórakozási lehetőségeit. A Budapest Parkon kívül legközelebb Bécsben van hasonló méretű szabadtéri szórakozóhely.

Csak bízni tudunk abban, hogy a IX. kerületi Önkormányzat két pártja ezzel – remélhetőleg – nem üzenni akar a még itthon maradt fiataloknak, hogy kívül tágasabb. Felhívjuk a Magyar Szocialista Párt és a „Fiatal” Demokraták Szövetségének a figyelmét, hogy ha azt akarják, hogy a magyar polgárok itthon maradjanak és dolgozzanak, akkor biztosítani kell a kulturált szórakozási lehetőséget is a megérdemelt pihenésükhöz. A Budapest Park bezárása felháborító, a valóságtól elrugaszkodott elképzelés, ezért a Liberális Fiatalok Társasága (LiFT), valamint a Vállalkozók Szövetsége (VSZ) közösen követeli, hogy azonnal vessék el a javaslatot.

 

El a kezekkel a Budapest Parktól!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK