Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

08 augusztus
2018
HÍR
175 látogató

Egységes, átlátható hulladékgyűjtési rendszert! – Szabadai Viktor nyílt levele Tarlós Istvánnak

Tisztelt Tarlós István!

Tisztelt Polgármester Úr!

A fővárosban élők közös érdeke, hogy Budapest utcái és közterei tiszták legyenek, ehhez viszont arra lenne szükség, hogy a hulladékgyűjtés egységessé és jól finanszírozottá váljon. Budapesten az utcai szemetesek kihelyezéséért, ürítéséért és karbantartásáért jelenleg legalább huszonöt különböző cég felel. A fővárosban a FŐKERT Nonprofit Zrt. mellett az FKF Zrt. és a kerületek is külön-külön gyűjtik a szemetet. Mindegyik szereplő változó rendszerességgel üríti a szemeteseket és sokszor teljesen különböző típusú szemétgyűjtőket helyeznek ki. A fővárosnak jelenleg nincs egységes koncepciója és technológiája a köztéri szemét összegyűjtésére.

A kerületek ráadásul sokszor olyan speciális kukákat helyeznek forgalomba, amelynek az üzemeltetéséhez aztán nincs meg a megfelelő szaktudásuk és eszköztáruk. Ebből is fakad, hogy egyes szemetesek csordultig telnek, míg mások kihasználatlanul állnak Budapest utcáin és közterein. A Magyar Liberális Párt szerint egy egységes, az egész várost lefedő köztéri szemétgyűjtési koncepcióval tisztábbá tehetnénk Budapestet, és olcsóbbá válhatna a szolgáltatás is.

Az itt élők és a nagy számban hozzánk érkező turisták, vendégek miatt is fontos lenne, hogy könnyen felismerhetővé és beazonosíthatóvá váljanak a szemetesek a város minden szegletében. Fontos lenne, hogy ne több tucat cég egymástól teljesen függetlenül végezze a hulladék összegyűjtését, és az egymástól teljesen eltérő, és emiatt nehezen felismerhető szemetesek karbantartását. A Liberálisok ezért azt kérik, hogy a fővárosi vezetés mielőbb dolgozzon ki egy koncepciót arra, hogyan válhatna egységessé és hatékonyabbá Budapesten a köztéri szemétgyűjtés.

Tisztelettel:

Szabadai Viktor

a Magyar Liberális Párt

budapesti választmányának elnöke

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók