Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

19 október
2018
HÍR
1691 látogató

Egyre sokasodnak a kérdőjelek a hernádi sportpálya körül

Chladek Tibor írása szeptember végén jelent meg a hernádi sportpálya kerítése kapcsán, amiben arról írt:Hernádi Sportegyesület (HSE) 11 millió Forint TAO támogatást kapott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közreműködésével a hernádi sportpálya kerítésének felújítására, a kerítés mégsem épült meg határidőre. A hernádi önkormányzat végül önerőből építette meg a tervezett kerítés egy részét, az eredetileg tervezett beruházásnak viszont így csak a töredéke valósult meg az önkormányzat költségvetéséből. Mindeddig homály fedi, ki a felelős azért, hogy a kerítés nem készült el időre, és ki a felelős azért, hogy 10 millió forint közpénz eltűnt. A Liberálisok hernádi csoportelnöke számos kérdést tett fel az érintetteknek, de válaszok hiányában a kérdőjelek egyre csak sokasodnak.
Chladek Tibor írása a hernádi sportpálya körüli anomáliákról:
Szeptember 28-án írtam nyílt levelet Zsírosné Pallaga Mária polgármester asszony részére. Nyilván a nyílt levelem és az abban foglaltakat részletező újságcikkem nyomán egy közlemény jelent meg a helyi önkormányzat honlapján, amelyben Miklósi László, a Hernádi Sportegyesület (HSE) elnöke elismerte személyes felelősségét a sportpálya kerítés építésének csúszása miatt.
Mindazonáltal joggal tart számot a hernádi közvélemény érdeklődésére a HSE és a nyíregyházi M & N Fogtechnika Bt. közötti szerződés, illetve az önkormányzat által a kerítés egy részének megépítésére kötött kivitelezői szerződés.
Tekintettel arra, hogy a HSE elnöksége a sportegyesület alapszabályára való hivatkozással nem adta ki a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ) kötött szerződést, október 5-én emailben fordultam az MLSZ-hez a Szövetség hivatalos honlapján a Pest megyei TAO pénzek ellenőrzéséért felelős koordinátorként feltüntetett személyhez. Levelem így szólt:
“Magyar Labdarúgó Szövetség
TAO ellenőrzés
Pest megyei régiós koordinátora
részére
Tisztelt Címzett!
Amint az minden bizonnyal Ön előtt is ismeretes, a Pest megyei Hernádi Sportegyesület (HSE) TAO pályázatból kívánta felújítani a hernádi sportpálya kerítését. A pályázathoz a helyi önkormányzat a sportpálya tulajdonosaként tulajdonosi hozzájáruló nyilatkozatot illetve önrészt biztosított.
A rendelkezésemre álló nyilvános információk – így például a hernádi képviselő-testületi ülések jegyzőkönyvei – alapján kijelenthető, hogy a HSE szerződött kivitelező partnere, a nyíregyházi M & N Fogtechnika Bt. nem végezte el határidőre a kivitelezési munkálatokat, ellenben a TAO pályázati támogatásból biztosított közpénz jelentős része szabálytalanul, teljesítés nélkül már kifizetésre került a kivitelező felé olyanformán, hogy bűncselekmény gyanúja is felmerült.
A helyi közügyeket figyelemmel kísérő hernádi polgárként, egyben a Magyar Liberális Párt települési elnökeként aggodalommal kísérem figyelemmel a Hernádon elköltött közpénzek sorsát.
Nem merem feltételezni, hogy az MLSZ közpénzek törvénytelen felhasználásához asszisztálna. Ezért a fentiek alapján tisztelettel megkérem Önt, hogy a HSE TAO pályázata kapcsán vizsgálatot indítani szíveskedjen. Egyúttal megkérem Önt, hogy a HSE TAO pályázata kapcsán valamennyi dokumentumot, (különös tekintettel az MLSZ és a HSE között kötött szerződésre) legyen kedves elektronikus úton a rendelkezésemre bocsátani.
Várom mielőbbi megtisztelő válaszát.
Közreműködését előre is köszönve, kiváló tisztelettel üdvözli:
Chladek Tibor
a Magyar Liberális Párt
hernádi csoportelnöke”
Mivel az MLSZ részéről semmilyen választ nem kaptam, ezért közérdekű adatigényléssel fordulok a Szövetség felé. Közérdekű adatigénylésemre az MLSZ köteles lesz válaszolni, hiszen a TAO pénzek a Kúria vonatkozó döntése alapján közpénznek minősülnek, amelyek felhasználását valamennyi adófizető állampolgár jogosult nyomon követni.
Az MLSZ részére küldött eredeti kérdéseimet a közérdekű adatigénylésem során a következőkkel egészítem ki:
– Mely cég TAO felajánlásából származik a hernádi sportpálya kerítésére szánt pályázati keretösszeg?
– Ki volt a felelős azért az eljárásért, amely során a nyíregyházi M & N Fogtechnika Bt. nyerte el a hernádi sportpálya kerítésének kivitelezési munkálatait?
Álláspontom szerint a kerítés kapcsán felmerülő valamennyi, ma még homályos részletre fény kell derüljön, mert elfogadhatatlannak tartanám, ha a közpénzek felhasználása terén ugyanaz a rendszerszintű korrupcióra épülő gyakorlat következmények nélkül honosodna meg településünkön, közös otthonunkban, ami sajnos az egész országra jellemzővé vált az elmúlt években.
Ezúton is köszönöm mindazoknak a hernádi lakosoknak a biztatását, akik féltő szeretettel biztosítottak támogatásukról az elmúlt hetekben. A helyi közélet tisztaságát és átláthatóságát fontosnak tartó polgárok a jövőben is számíthatnak rám.
Chladek Tibor,
a Liberálisok hernádi csoportelnöke
Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók