Belépek a Pártba
09 augusztus
2017
HÍR
1646 látogató

Döntsön a nép a kannabiszról!

A Liberálisok hivatalosan is benyújtották a kannabisz (marihuána) legalizációval kapcsolatos népszavazási kérdéseket a Nemzeti Választási Bizottsághoz.

A Magyar Liberális Párt szerdán benyújtotta a kannabisz (marihuána) legalizációval kapcsolatos kérdéseit az Országos Választási Bizottsághoz. A párt célja, hogy a kezdeményezés mentén széles társadalmi vita alakuljon ki a fű hatásáról, és véget lehessen vetni annak az áldatlan állapotnak, hogy az állam több mint egymillió magyar emberre bűnözőként tekint. Amint egy közelmúltban végzett közvéleménykutatásból kiderült, közel másfél millió ember (a teljes felnőtt népesség 18 százaléka) ért egyet azzal, hogy Magyarországon szabályozott keretek között lehessen marihuánát árusítani. A Liberálisok álláspontja szerint a népnek kell döntenie a kérdésben.

A Magyar Liberális Pártnak a kannabisz legalizálásáról szóló népszavazási kérdései a következők:

1. Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon büntetőjogi értelemben a kannabisz ne minősüljön kábítószernek, és a kannabisz (marihuána) fogyasztásának, megszerzésének, tartásának és termesztésének ne legyen büntetőjogi következménye?
2. Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon a kezelőorvos által meghatározott esetekben gyógyászati célból lehetőség legyen kannabiszt fogyasztani, megszerezni, tartani és termeszteni?

A Liberálisok arra kérnek minden civil szervezetet és az ellenzéki pártokat, hogy támogassák a kezdeményezést. A fű legalizálásának kérdése olyan ügy, amely segíthet megteremteni a civilek és az ellenzéki pártok közötti együttműködést.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK