Belépek a Pártba
15 augusztus
2019
HÍR
147 látogató

Dán liberális vendégeink ledöbbentek az Orbán-kormány módszerein

A Magyar Liberális Párt Bősz Anett országgyűlési képviselő és Sermer Ádám főpolgármester-jelölt képviseletében, valamint a párt ifjúsági szervezete, a Liberális Fiatalok Társasága (LiFT) a dán liberális párttal, a Venstrevel folytatott kétoldalú tárgyalásokat augusztus 15-én, a Liberálisok székházában. A Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) tagjai azért érkeztek Budapestre, hogy a magyarországi állapotokról tájékozódjanak. A jó hangulatú beszélgetés őszinte csodálkozássá alakult át vendégeink részéről, amikor a LiFT elnöke, Gergely Bence és nemzetközi kapcsolattartója, Kendrella Csaba a jelenlegi magyar állapotokról, az egészségügy és az oktatás helyzetéről, valamint a kormányzati korrupció mértékéről számolt be a dán delegációnak.

A  Venstre ifjúsági szervezetének képviselője beszámolónkra úgy reagált: Dániában nem az számít korrupciónak, amikor “semmiből a semmibe” vezető kisvasútvonalat építenek ki a miniszterelnök falujától, vagy amikor a miniszterelnök háza mellett húznak fel egy stadiont úgy, hogy egyikre sincs semmi szükség. Náluk már abból hatalmas botrány kerekedik, ha egy képviselő fehérneműt vásárol közpénzből. A csodálkozásuk valóban őszinte volt, hiszen – ahogy a Transparency is kimutatta – Dánia a legkevésbé korrupt állam a világon, míg Magyarország az unió éllovasai között szerepel a korrupciós listán. Másrészt a Magyar Liberális Párt előtt a Fidelitast látogatta meg a dán delegáció, ők pedig – mint mondták – nem a korrupció mértékéről vagy az egészségügy állapotáról dicsekedtek vendégeiknek.

Fontos és előremutató találkozón vagyunk túl, hiszen beszámolónk által a dán liberális párt is betekintést nyerhetett a valódi magyar közállapotokba az ellenzék oldaláról. Liberális pártcsaládunk tagjainak és Európának is joga van tudni arról, hogy míg a kormány szárnyaló gazdaságról beszél, a Fidesz uniós támogatásokból és közpénzből építi látványstadionjait és látvány-kisvasútjait, az egészségügy, az oktatás, a sajtószabadság és a jogállam pedig romokban hever Magyarországon. Bősz Anett és Sermer Ádám arról állapodott meg vendégeinkkel, hogy pártjukkal a jövőben is tartjuk a kapcsolatot, kölcsönösen beszámolunk országaink aktuálpolitikai helyzetéről és folytatjuk a szervezeteink közötti kommunikációt.

Ma a dán liberális párt, a Venstre, Danmarks Liberale Parti ifjúsági szervezete látogatott el hozzánk, akikkel jó…

Közzétette: Liberálisok – 2019. augusztus 15., csütörtök

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.

Videók

LiBERÁLiSOK