Belépek a Pártba
15 augusztus
2019
HÍR
488 látogató

Dán liberális vendégeink ledöbbentek az Orbán-kormány módszerein

A Magyar Liberális Párt Bősz Anett országgyűlési képviselő és Sermer Ádám főpolgármester-jelölt képviseletében, valamint a párt ifjúsági szervezete, a Liberális Fiatalok Társasága (LiFT) a dán liberális párttal, a Venstrevel folytatott kétoldalú tárgyalásokat augusztus 15-én, a Liberálisok székházában. A Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) tagjai azért érkeztek Budapestre, hogy a magyarországi állapotokról tájékozódjanak. A jó hangulatú beszélgetés őszinte csodálkozássá alakult át vendégeink részéről, amikor a LiFT elnöke, Gergely Bence és nemzetközi kapcsolattartója, Kendrella Csaba a jelenlegi magyar állapotokról, az egészségügy és az oktatás helyzetéről, valamint a kormányzati korrupció mértékéről számolt be a dán delegációnak.

A  Venstre ifjúsági szervezetének képviselője beszámolónkra úgy reagált: Dániában nem az számít korrupciónak, amikor “semmiből a semmibe” vezető kisvasútvonalat építenek ki a miniszterelnök falujától, vagy amikor a miniszterelnök háza mellett húznak fel egy stadiont úgy, hogy egyikre sincs semmi szükség. Náluk már abból hatalmas botrány kerekedik, ha egy képviselő fehérneműt vásárol közpénzből. A csodálkozásuk valóban őszinte volt, hiszen – ahogy a Transparency is kimutatta – Dánia a legkevésbé korrupt állam a világon, míg Magyarország az unió éllovasai között szerepel a korrupciós listán. Másrészt a Magyar Liberális Párt előtt a Fidelitast látogatta meg a dán delegáció, ők pedig – mint mondták – nem a korrupció mértékéről vagy az egészségügy állapotáról dicsekedtek vendégeiknek.

Fontos és előremutató találkozón vagyunk túl, hiszen beszámolónk által a dán liberális párt is betekintést nyerhetett a valódi magyar közállapotokba az ellenzék oldaláról. Liberális pártcsaládunk tagjainak és Európának is joga van tudni arról, hogy míg a kormány szárnyaló gazdaságról beszél, a Fidesz uniós támogatásokból és közpénzből építi látványstadionjait és látvány-kisvasútjait, az egészségügy, az oktatás, a sajtószabadság és a jogállam pedig romokban hever Magyarországon. Bősz Anett és Sermer Ádám arról állapodott meg vendégeinkkel, hogy pártjukkal a jövőben is tartjuk a kapcsolatot, kölcsönösen beszámolunk országaink aktuálpolitikai helyzetéről és folytatjuk a szervezeteink közötti kommunikációt.

Ma a dán liberális párt, a Venstre, Danmarks Liberale Parti ifjúsági szervezete látogatott el hozzánk, akikkel jó…

Közzétette: Liberálisok – 2019. augusztus 15., csütörtök

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK