Belépek a Pártba
06 március
2017
HÍR
499 látogató

Cinikus a paksi bővítés jóváhagyása

A Liberálisok sajnálatosnak tartják, hogy az Európai Bizottság lezárta az ötödik kötelességszegési eljárást a Paks 2 beruházással kapcsolatban és jóváhagyta a paksi atomerőmű bővítését. A döntés cinizmusára utal, hogy mindez akkor történt, amikor a hírek  a Paks 2 referencia blokkjának tekintett novovoronyezsi kísérleti reaktor súlyos üzemzavaráról szólnak. A döntésben minden bizonnyal szerepet játszott a kétes hírű lobbisták ügyködése és sajnálatosan az a következtetés is levonható, hogy az atomlobbi valamint Oroszország befolyásszerzési törekvései megértő partnerre találtak a Bizottságban. Bizottság magára hagyta a magyarok többségét, akik ellenzik és elutasítják a paksi bővítést és szembefordult az európai energiaunió és energiabiztonság alapkövetelményeivel is.
A Liberálisok már korábban is jelezték, hogy támogatják az LMP népszavazási kezdeményezését, de ebben a helyzetben egyenesen elengedhetetlennek tartják, hogy a kérdésben népszavazás döntsön. Felhívják a demokratikus pártokat, hogy a civil társadalommal együtt közösen lépjenek fel a népszavazási döntés érdekében. Paks 2 nem csupán energetikai vagy környezetvédelmi ügy, hanem nemzetbiztonsági, az ország függetlenségét közvetlenül fenyegető veszély. A magyar közvélemény többsége ellenzi a beruházást. Közösen meg tudjuk akadályozni, de csak közösen tudjuk megakadályozni.
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK