Belépek a Pártba
29 május
2018
HÍR
799 látogató

Chladek Tibor: Az elvtársak medvevadászaton

A sok évtizedes vicc szerint Brezsnyev és Kádár medvevadászatra mennek. Rá is találnak egy jól megtermett példányra, azonban a puskájuk csütörtököt mond és így futásnak erednek az őket üldözőbe vevő medve elől. Egyszer csak futás közben Kádár megáll, leveszi hátizsákját, amelyből elővesz egy futócipőt. Brezsnyev elképedve kérdezi: „Miből gondolod Kádár elvtárs, hogy futócipőben le tudod hagyni a medvét?” Mire Kádár így válaszol: „Tudom Brezsnyev elvtárs, hogy a medve nagyobb és gyorsabb nálunk, de én nem is a medvét akarom lehagyni, hanem téged!”
Ez a réges-régi vicc annak kapcsán juthat eszünkbe, hogy az ellenzéki média, különösen is annak MSZP-közeli része milyen irtózatos gyűlölethadjáratba kezdett a Magyar Liberális Párttal és annak listáról parlamenti mandátumot nyerő országgyűlési képviselőjével, Bősz Anettel szemben.
Mint ismeretes, még az országgyűlési választások előtt született írásbeli megállapodás Molnár Gyula, az MSZP (akkori) elnöke, Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke és Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke között. Ezen megállapodás részleteit – tekintettel arra, hogy ez már a sajtónyilvánosságban megjelent – bárki megismerheti.
Az országgyűlési választások után ezt a megállapodást az MSZP és a Párbeszéd nemes egyszerűséggel felrúgta; a szocialisták inkább saját pártjuk fegyelmi testületei elé citálják volt elnöküket, mint hogy írásba is adott szavukat megtartsák. Nem meglepő fordulat tehát, hogy Bősz Anett kilépett a Párbeszéd parlamenti frakciójából, a Magyar Liberális Párt pedig visszafogott udvariassággal bár, de hátat fordított a pártot eláruló volt szövetségeseinek.
A tények ismeretében joggal merülhet fel a kérdés: a baloldali média gyűlölet-cunamija miért nem az ígéretét megszegő, saját volt szövetségesét politikai és anyagi értelemben egyaránt ellehetetleníteni törekvő, az elmúlt napokban hazugságon kapott szocialista és párbeszédes politikusokat célozza? Miért az áldozat, az erősebb volt szövetséges által már a választási kampány során is többször megalázó helyzetbe hozott Liberálisok politikusai váltak céltáblává?
Bizony azok az események hatására, amelyek végül Bősz Anett kilépéséhez vezettek, és az azt követő médiahadjáratnak eredményeképpen az emberben joggal alakul ki az a kép, hogy a viccbéli Kádár elvtárs analógiájára az MSZP sem a medve képében megjelenő NER-nek, hanem a többi demokratikus ellenzéki pártnak kíván fölébe kerekedni.
A reakciók alapján „összefogás” mítosza végleg megdőlni látszik, és ami a felszín alatt meghúzódik, az nem más, mint az MSZP nyers hatalmi érdeke. A szocialistákat és csatolt részeit semmi más nem motiválja, mint a NER által biztosított (egyébként egyre szűkölő) anyagi lehetőségek maximalizálása a NER megdöntése helyett – és ennek a szándéknak az elérésben minden demokratikus ellenzéki párt, amely nem hajlandó feltétel nélkül beállni mögéjük a sorba, potenciális veszélyforrás.
S amennyiben ez így van – a tények alapján pedig igencsak így látszódik – akkor a Magyar Liberális Párt részéről valóban nem volt más lehetőség, mint az új utak keresése.
Új utakra márpedig szükség van. Mert a Fidesz zsinórban harmadik kétharmada nem csak Orbán Viktor győzelme – de legyünk őszinték: egyúttal választói ítélet is az összefogásról mantrázó demokratikus ellenzék, s legfőképpen annak legnagyobb pártja, a belső harcai okán tavaly még a saját miniszterelnök-jelöltjét is megpuccsoló MSZP ellenzéki politikai teljesítménye felett.
Chladek Tibor, a Liberálisok agrárszakértője, hernádi csoportelnöke
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK