Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

29 május
2018
HÍR
426 látogató

Chladek Tibor: Az elvtársak medvevadászaton

A sok évtizedes vicc szerint Brezsnyev és Kádár medvevadászatra mennek. Rá is találnak egy jól megtermett példányra, azonban a puskájuk csütörtököt mond és így futásnak erednek az őket üldözőbe vevő medve elől. Egyszer csak futás közben Kádár megáll, leveszi hátizsákját, amelyből elővesz egy futócipőt. Brezsnyev elképedve kérdezi: „Miből gondolod Kádár elvtárs, hogy futócipőben le tudod hagyni a medvét?” Mire Kádár így válaszol: „Tudom Brezsnyev elvtárs, hogy a medve nagyobb és gyorsabb nálunk, de én nem is a medvét akarom lehagyni, hanem téged!”
Ez a réges-régi vicc annak kapcsán juthat eszünkbe, hogy az ellenzéki média, különösen is annak MSZP-közeli része milyen irtózatos gyűlölethadjáratba kezdett a Magyar Liberális Párttal és annak listáról parlamenti mandátumot nyerő országgyűlési képviselőjével, Bősz Anettel szemben.
Mint ismeretes, még az országgyűlési választások előtt született írásbeli megállapodás Molnár Gyula, az MSZP (akkori) elnöke, Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke és Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke között. Ezen megállapodás részleteit – tekintettel arra, hogy ez már a sajtónyilvánosságban megjelent – bárki megismerheti.
Az országgyűlési választások után ezt a megállapodást az MSZP és a Párbeszéd nemes egyszerűséggel felrúgta; a szocialisták inkább saját pártjuk fegyelmi testületei elé citálják volt elnöküket, mint hogy írásba is adott szavukat megtartsák. Nem meglepő fordulat tehát, hogy Bősz Anett kilépett a Párbeszéd parlamenti frakciójából, a Magyar Liberális Párt pedig visszafogott udvariassággal bár, de hátat fordított a pártot eláruló volt szövetségeseinek.
A tények ismeretében joggal merülhet fel a kérdés: a baloldali média gyűlölet-cunamija miért nem az ígéretét megszegő, saját volt szövetségesét politikai és anyagi értelemben egyaránt ellehetetleníteni törekvő, az elmúlt napokban hazugságon kapott szocialista és párbeszédes politikusokat célozza? Miért az áldozat, az erősebb volt szövetséges által már a választási kampány során is többször megalázó helyzetbe hozott Liberálisok politikusai váltak céltáblává?
Bizony azok az események hatására, amelyek végül Bősz Anett kilépéséhez vezettek, és az azt követő médiahadjáratnak eredményeképpen az emberben joggal alakul ki az a kép, hogy a viccbéli Kádár elvtárs analógiájára az MSZP sem a medve képében megjelenő NER-nek, hanem a többi demokratikus ellenzéki pártnak kíván fölébe kerekedni.
A reakciók alapján „összefogás” mítosza végleg megdőlni látszik, és ami a felszín alatt meghúzódik, az nem más, mint az MSZP nyers hatalmi érdeke. A szocialistákat és csatolt részeit semmi más nem motiválja, mint a NER által biztosított (egyébként egyre szűkölő) anyagi lehetőségek maximalizálása a NER megdöntése helyett – és ennek a szándéknak az elérésben minden demokratikus ellenzéki párt, amely nem hajlandó feltétel nélkül beállni mögéjük a sorba, potenciális veszélyforrás.
S amennyiben ez így van – a tények alapján pedig igencsak így látszódik – akkor a Magyar Liberális Párt részéről valóban nem volt más lehetőség, mint az új utak keresése.
Új utakra márpedig szükség van. Mert a Fidesz zsinórban harmadik kétharmada nem csak Orbán Viktor győzelme – de legyünk őszinték: egyúttal választói ítélet is az összefogásról mantrázó demokratikus ellenzék, s legfőképpen annak legnagyobb pártja, a belső harcai okán tavaly még a saját miniszterelnök-jelöltjét is megpuccsoló MSZP ellenzéki politikai teljesítménye felett.
Chladek Tibor, a Liberálisok agrárszakértője, hernádi csoportelnöke
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
19 október 2018
HÍR
Egyre sokasodnak a kérdőjelek a hernádi sportpálya körül
04 július 2016
HÍR
Liberálisok: Ne Lázár János felügyelje az Uniós források elosztását!
Lázár János a csütörtöki kormányinfón arról beszélt, hogy jó szívvel nem tudna Magyarország Európai Uniós tagságára szavazni egy esetleges népszavazáson. A Liberálisok szerint megdöbbentő, hogy éppen az a miniszter nyilatkozik így, aki az uniós források felhasználásáért felel. Lázár Jánosnak minden kormánytagnál jobban kell tudnia, mennyit köszönhet Magyarország az EU-nak.

Videók

LiBERÁLiSOK