Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

12 május
2018
HÍR
181 látogató

Buszbeszerzések – A kormány fideszes haverok javára bünteti a budapestieket

A Liberálisok felszólítják a kormányt, hogy vonja vissza azt a kormányhatározatot, amely ellehetetlenítette a budapesti buszbeszerzéseket.

Az említett kormányhatározat értelmében a kormány 2016-ban létrehozta a Nemzeti Autóbusz Beszerzési Bizottságot (NABB), amely megalakulása óta blokkolja az új budapesti autóbuszbeszerzéseket. Megszabja a fővárosnak, hogy milyen buszt vehet és milyet nem. Lényegében előírja a fővárosnak, hogy csak magyar buszokat lehet vásárolni, miközben jelenleg nincs olyan magyar autóbuszgyártó vállalat, amely a budapesti igényeket ki tudná elégíteni.

A kormány azért hozta létre ezt a bizottságot, hogy olyan cégre bízza a magyarországi és a fővárosi buszbeszerzéseket, amelynek Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás az egyik elsőszámú haszonélvezője. Ez a cég a külföldi gyártóknál sokkal drágábban, technikailag megbízhatatlan buszokat gyártott, és azt is olyan kis számban, hogy az még a budapesti igényeket sem fedezi, nemhogy az országosat.

Magyarországon a közösségi közlekedésben használt buszállomány átlagéletkora 14 év, de az összesen 8 ezer busz között van ezer, amely 20 évnél is többet futott már. 2013 óta várunk a magyar buszokra, amire számolatlanul mennek az állami milliárdok, mindhiába. Ez elfogadhatatlan! Elfogadhatatlan, hogy a főváros nem dönthet saját közlekedéséről, annak fejlesztéséről, és így csak drága és műszakilag alkalmatlan buszokat lehet beszerezni a fővárosban és az országban. Elfogadhatatlan, hogy a NABB Matolcsy rokonának javára hátráltatja a budapesti buszbeszerzéseket, és emiatt elavult, rossz állapotú és hiányos a budapesti autóbuszflotta.

A Liberálisok nyomatékosan felszólítják az Orbán-kormányt, hogy vonja vissza a buszbeszerzésekről szóló kormányhatározatot! Ne akadályozza a jó minőségű autóbuszok hadba állítását! Ne szóljon bele abba, hogy Budapest milyen és mennyi buszt vegyen magának! Ne büntessék a budapestieket a fideszes haverok javára!

 

Szabadai Viktor témában tartott sajtótájékoztatójáról készült felvételért kattintson ide!

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók