Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

03 január
2018
HÍR
217 látogató

Business as usual – Fekete bárányok találkozója Budapesten

Mateusz Morawiecki csak néhány hete Lengyelország miniszterelnöke, és első külföldi útja Magyarországra vezetett. Ezzel le is rombolta azokat a reménykedő várakozásokat, hogy az ő személye irányváltást is jelent egyúttal az ország külpolitikájában. A budapesti találkozón nem kötöttek semmiféle érdemi megállapodást, nem határoztak konkrét tervekről. Ez a látogatás annyi volt csupán, amennyinek látszott: szimbolikus esemény. Azt üzente, hogy a kormányfőváltás ellenére a két ország szemernyit sem kíván változtatni  elutasító magatartásán a migrációs válság közös európai megoldásával szemben. A nagyvonalú pénzügyi támogatásokra továbbra is igényt tartanak, és Európa jövőjét a nemzetállamok laza együttműködésében látják. Orbán Viktor a demokráciai győzelmét ünnepelte annak tekintetében, hogy Ausztriában egy szélsőséges párt is kormányra került. A miniszterelnök kifejezte reményét, hogy idővel ez egyre több országban történik meg. A kényes kérdéseket kerülték, így nem került szóba a magyar kormányfő szoros kapcsolata Putyin elnökkel, vagy épp a magyar kormány bojkottja Ukrajna integrációs törekvéseivel szemben. A sajtótájékoztatón kerülték a 7. cikkely emlegetését is, és Orbán Viktor nem ismételte meg nyilvánosan azt az álláspontját, hogy vétózni fog minden szankciót Lengyelország esetében. A találkozónak semmilyen érdemi hozadéka, fontos, új üzenete nem volt, ha csak azt nem tekintjük annak, hogy minden változatlan; business as usual.

Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt – Liberálisok külügyi szakpolitikusa

 

MTI Fotó: Illyés Tibor

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók