Belépek a Pártba
18 február
2018
HÍR
364 látogató

Bulinegyed – Az eredménytelen népszavazás után eredményes tárgyalásokra van szükség

A Magyar Liberális Párt köszöni mindenkinek, aki vasárnap részt vett a bulinegyedről szóló népszavazáson, ahol a szavazásra jogosultak kevesebb, mint ötöde járult az urnákhoz, és a 43 ezer szavazásra jogosultból a nem hivatalos adatok szerint mindössze nagyjából 4 és fél ezren szavaztak a nyitva tartás korlátozására. Az érintett belső-erzsébetvárosi lakók döntő többsége sem vett részt a népszavazáson; ők is a távolmaradásukkal szavaztak a korlátozással szemben. A rendkívül alacsony részvétel üzenete az, hogy a lakók döntő többsége nem ért egyet a szórakozóhelyek nyitva tartásának korlátozásával.

Az érvénytelen referendum után eljött az ideje, hogy végre valódi párbeszéd alakuljon ki a szemben álló felek között, és olyan megegyezés szülessen, amellyel mindenki elégedett lehet. A Liberálisok szerint olyan megoldásra van szükség, amely tekintettel van a lakók érdekeire, ugyanakkor nem teszi tönkre Budapest egyik legnépszerűbb turisztikai célpontját sem. Javasoljuk, hogy a VII. kerület vezetése mielőbb hozzon létre egy fórumot, ahova a helyi civileket, a körzet szórakozóhelyeinek üzemeltetőit, a főváros és az önkormányzat képviselőit is elhívják. A Liberálisok továbbra is azt gondolják, hogy súlyos hiba lenne ellehetetleníteni az éjszakai szórakozást a kerületben, ugyanakkor élhető viszonyokat kell teremteni az itt lakó embereknek is. Éppen ennek érdekében dolgoztuk ki javaslatcsomagunkat, ami az érvénytelen népszavazás után alapja lehet egy későbbi megegyezésnek. A javaslataink a következők voltak:

  • Csoportosítsanak további forrásokat a szórakozóhelyek hangszigetelésére és az utcák tisztán tartása.
  • A szórakozóhelyek üzemeltetői jelöljenek ki éjszakai polgármestereket, akik összehangolják a szórakozóhelyek működését az ott élők igényeivel, és felügyelik az éjszakai életet.
  • A bulinegyedben található 430 szórakozóhely által befizetett iparűzési adóból a főváros juttasson vissza annyit az érintett területre, amennyiből a bulinegyed kellemetlen velejárói okozta problémák orvosolhatók.
  • A közterület-felügyelet, a polgárőrség és a rendőrség munkájának megerősítésével gondoskodjanak a rend betartásáról.
  • A nyitva tartást csak a munkanapokon korlátozzák, hétvégén ugyanolyan feltételekkel működhessenek a szórakozóhelyek, mint eddig.

Bízunk benne, hogy javaslatainkkal hozzájárulhatunk a helyzet megnyugtató rendezéséhez. Arra kérjük a főváros és a kerület vezetését, hogy ne halogassák tovább az ügy valódi megoldását!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK