Belépek a Pártba
18 november
2014
HÍR
602 látogató

Budapest Tarlós és a Fidesz hitbizománya lett

Budapestnek mától nem főpolgármestere van, hanem vétójoggal rendelkező teljhatalmú ura. A Fidesz Budapesten a választási törvény átszabásával biztosította győzelmét az önkormányzati választáson, most pedig olyan jogosítvánnyal ruházta fel Tarlós Istvánt, mely alapjaiban kérdőjelezi meg a közgyűlés szükségességét és a demokratikus döntéshozatalt.

Mától személyi és intézményi kérdésekről csak a főpolgármester javaslatára dönthet a Fővárosi Közgyűlés, egy ügyben pedig tetszőleges számú alkalommal kezdeményezhet ismételt eljárást Tarlós István. Ezzel Tarlós a közgyűlés egyhangú akarata ellenére is meg tud akadályozni döntéseket, saját képére formálhatja a rendelettárat, amely minden budapesti életére hatással lesz. A Liberálisok azt kérik a megválasztott fővárosi képviselőktől, hogy a választókat képviseljék, lehetőségük szerint akadályozzák meg, hogy kizárólag Tarlós személyes, valamint a Fidesz pártérdekei érvényesüljenek Budapesten.

A Liberálisok nem tudnak elfogadni olyan irányítást, ahol a hatalomgyakorlás legfőbb eszköze egyetlen kézben központosul. Demokratikus államban, demokratikus irányítású fővárosban ilyen nem történhetne meg. A Liberálisok szerint Budapest mától törvénnyel szentesítve is a Fidesz és Tarlós hitbizományává vált.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...

Videók

LiBERÁLiSOK