Belépek a Pártba
24 augusztus
2017
HÍR
677 látogató

Budapest: fogyatékossággal élőknek behajtani tilos!

Tarlós István szerint azért nem akadálymentes a hármas metró, mert nem is kívánják igénybe venni mozgássérültek, így erre nincs szükség. Ami ma, Magyarországon van, nem puszta cinizmus, de EU-irányelvet sért, és teljesen méltatlan egy európai országhoz. A fideszes vezetés politikai szándéka teljesen hiányzik az akadálymentesítés terén is.

A fővárosban áldatlan állapotok uralkodnak, a legforgalmasabb csomópontokon sem megoldott az akadálymentesítés. Vakok és gyengén látók számára nem építenek hangjelző szerkezetet a jelzőlámpákba, a kerekes székben ülők számára nem ültetik le a járdaszegélyeket, így a saját erővel hajtott szék könnyen borul egy átkelésnél. Sok helyütt hiányzik a gyengén látókat segítő vezető sáv, így nem tudják biztosan, hol keresztezhetnek egy úttestet, de ismerünk olyan sávot is, amely egy épületnek vezeti neki a segítségével közlekedőket.

Az önálló élet lényege az, hogy segítség nélkül képes legyen közlekedni egy fogyatékossággal élő ember. Ehhez képest nincsenek mozgássérültek számára kialakított liftek, a lépcsők mellett nem található meg a kerekes székeseket segítő szerkezet. Sok busz, villamos és egyéb jármű is alkalmatlan arra, hogy egy önállóan közlekedő kerekes székes ember igénybe vegye őket, de ugyanebbe a problémába ütköznek a babakocsival közlekedők és azok az idősek is, mozgásukban korlátozottak.

A Magyar Liberális Párt azt követeli a Fővárosi Közgyűléstől, hogy haladéktalanul állítson fel munkacsoportot az akadálymentesítés ellenőrzésére, nem pusztán a középületekben és a közterületeken, de a tömegközlekedési eszközökön mérje fel, hol hiányos az akadálymentesítés, és kötelezze a Közgyűlést ennek mihamarabbi pótlására.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK