Belépek a Pártba
21 december
2018
HÍR
347 látogató

Bősz Anett utólagos normakontrollt kezdeményez a rabszolgatörvény és a közigazgatási bíróságok miatt

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője utólagos normakontrollt kezdeményez a rabszolgatörvény és a közigazgatási bíróságok felállításáról szóló törvény miatt, amit Áder János – mint utólag kiderült – már szerdán aláírt. Bár illúzióink nem voltak azzal kapcsolatban, hogy a köztársasági elnök végre a sarkára áll, és a magyarok emberek érdekeit képviseli az Orbán-parancs teljesítése helyett, a Liberálisok továbbra is a törvényesség oldalán állnak, ezért minden jogi eszközt meg kívánnak ragadni annak érdekében, hogy ebben a formában ne állhassanak fel a közigazgatási bíróságok.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Fidesz egy új bíróság létrehozásával akarja megúszni a felelősségvállalást a jogállami normák megsértése miatt, ahogyan azt is, hogy a kormány a magyar emberek akarata ellenére kötelezné túlórára a munkavállalókat. Meggyőződésünk, hogy mind a rabszolgatörvény, mind a közigazgatási bíróságokról szóló törvény sérti az Alaptörvényben foglalt jogokat. Bősz Anett ezért összegyűjti a képviselők negyedének az aláírását, hogy az Alkotmánybíróság kivizsgálja a túlóratörvény és a közigazgatási bíróságok felállításáról szóló jogszabály törvényességét, és ezzel párhuzamosan felszólítja az alapvető jogok biztosát, hogy teljesítse hivatalának a küldetését, és ő is kezdeményezzen utólagos normakontrollt a két törvénnyel kapcsolatban! Ha így sem érnénk el változást, akkor készek vagyunk az Európai Jogok Bíróságához is fordulni. Nem hagyjuk, hogy az illiberális állam folyamatos törvénysértéseivel kapcsolatban egy olyan bíróság döntsön, amely az Orbán-kormány miniszterétől függ! Nem hagyjuk, hogy a Fidesz-kormány rabszolgát csináljon a magyar munkavállalókból!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK