Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

21 december
2018
HÍR
133 látogató

Bősz Anett utólagos normakontrollt kezdeményez a rabszolgatörvény és a közigazgatási bíróságok miatt

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője utólagos normakontrollt kezdeményez a rabszolgatörvény és a közigazgatási bíróságok felállításáról szóló törvény miatt, amit Áder János – mint utólag kiderült – már szerdán aláírt. Bár illúzióink nem voltak azzal kapcsolatban, hogy a köztársasági elnök végre a sarkára áll, és a magyarok emberek érdekeit képviseli az Orbán-parancs teljesítése helyett, a Liberálisok továbbra is a törvényesség oldalán állnak, ezért minden jogi eszközt meg kívánnak ragadni annak érdekében, hogy ebben a formában ne állhassanak fel a közigazgatási bíróságok.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Fidesz egy új bíróság létrehozásával akarja megúszni a felelősségvállalást a jogállami normák megsértése miatt, ahogyan azt is, hogy a kormány a magyar emberek akarata ellenére kötelezné túlórára a munkavállalókat. Meggyőződésünk, hogy mind a rabszolgatörvény, mind a közigazgatási bíróságokról szóló törvény sérti az Alaptörvényben foglalt jogokat. Bősz Anett ezért összegyűjti a képviselők negyedének az aláírását, hogy az Alkotmánybíróság kivizsgálja a túlóratörvény és a közigazgatási bíróságok felállításáról szóló jogszabály törvényességét, és ezzel párhuzamosan felszólítja az alapvető jogok biztosát, hogy teljesítse hivatalának a küldetését, és ő is kezdeményezzen utólagos normakontrollt a két törvénnyel kapcsolatban! Ha így sem érnénk el változást, akkor készek vagyunk az Európai Jogok Bíróságához is fordulni. Nem hagyjuk, hogy az illiberális állam folyamatos törvénysértéseivel kapcsolatban egy olyan bíróság döntsön, amely az Orbán-kormány miniszterétől függ! Nem hagyjuk, hogy a Fidesz-kormány rabszolgát csináljon a magyar munkavállalókból!

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók