Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

04 december
2018
HÍR
142 látogató

Bősz Anett újrahasznosításról szóló javaslatát egységesen támogatta az ellenzék

Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője zöld javaslatot nyújtott be a Parlamentnek, amely megoldást jelenthetett volna a hetek óta tartó kukakáoszra. A Liberálisok javaslata arra kötelezte volna a kormányt, hogy csak újrahasznosított papírt használhassanak az állami és az önkormányzati intézményekben. A kezdeményezés ily módon arra is kényszerítette volna a kormányt, hogy gondoskodjon végre a szelektív hulladékgyűjtés megoldásáról, a kezdeményezést azonban hiába támogatta egyöntetűen az ellenzék, a Fidesz tartózkodással leszavazta azt. Bősz Anett javaslatát a fenntartható fejlődés bizottsága tűzte napirendre, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik és az LMP képviselői pedig meg is szavazták a kezdeményezést, ami végül a fideszes képviselők tartózkodásával bukott el a bizottsági szakaszban.

A Liberálisok célja továbbra is az, hogy egész országban gördülékenyen és megbízhatóan működjön a jövőben a szelektív hulladékgyűjtés, és ne fordulhasson még egyszer elő olyan káosz, mint az elmúlt hetekben. Biztató, hogy az ellenzék egységesen támogatta a javaslatot, ami további együttműködést eredményezhet a szelektív hulladékgyűjtés területén. Sajnáljuk azonban, hogy a fideszes képviselők nem mertek egy olyan kezdeményezés mellé állni, amely egyrészt arra kötelezhetné a kormányt, hogy a jövőben megbízhatóan működjön a szelektív hulladékgyűjtés, másrészt környezetbarát és gazdaságos. Egy tonna papír előállításához ugyanis legalább 17 fát kell kivágni, az újrahasznosított papír gyártásához viszont negyed annyi víz, fele annyi energia szükséges, és egy fát sem kell kivágni hozzá. Ráadásául Magyarországon 910 ezer tonna papírt állítanak elő évente, ami fejenként 91 kilogramm papírhulladékot jelent, és aminek a harmadát irodai célokra, annak jelentős részét pedig az államigazgatáson belül használják fel.

A Liberálisok a javaslat leszavazása ellenére folytatják a küzdelmet a szelektív hulladékgyűjtés kötelezővé tételéért az állami intézményekben, hiszen a környezetbarát, környezettudatos hozzáállás elengedhetetlen ahhoz, hogy Magyarország végre megérkezzen a XXI. századba, és egy európai, modern országként tegyen a fenntartható fejlődésért.

 

Bősz Anett a bizottsági ülésről és az után is élőben jelentkezett be Szabadai Viktorral, a Liberálisok budapesti választmányi elnökével a Facebookon:

A Liberálisok határozati javaslata arról, hogy a közigazgatásban kizárólag újrahasznosított papírt használhassanak.

Közzétette: Bősz Anett – 2018. december 4., kedd

Újrahasznosított papírt az államigazgatásba! Szabadai Viktorral, a Liberálisok Budapesti Választmányának vezetőjével, a Fenntartható Fejlődés Bizottságának ülése után

Közzétette: Bősz Anett – 2018. december 4., kedd

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók