Belépek a Pártba
01 április
2020
HÍR
507 látogató

Bősz Anett: Segítsen a kormány az autista gyermekeken!

A koronavírus-járvány mindenkit nehezen érint, korosztálytól, élethelyzettől, településtől vagy országtól függetlenül, de vannak, akiket még nehezebben. Az autizmussal élőknek különösen fontos, hogy legyen egy jól ismert napi és heti rendjük, amit be tudnak tartani, különben idegenné és ijesztővé válik számukra a világ. A jelenlegi járványügyi helyzet különösen nehéz feladatot ró ezekre a családokra: az autista gyerekek szülei egyrészt nem tudnak kimozdulni, így ha nincs más segítségük, egy nagybevásárlást sem tudnak megoldani. Másrészt elmaradnak a személyes találkozást igénylő fejlesztő foglalkoztatások, ezeknek pedig nincs megfelelő online pótlásuk. Márpedig azok a gyerekek, akik most elesnek a fejlesztőtorna lehetőségétől, nagyon rövid idő alatt visszafejlődhetnek, és sok minden, amiért megdolgoztak, néhány hét alatt válhat semmivé.

A Demokratikus Koalíció és a Liberálisok azt kérik a kormánytól, hogy figyeljen oda az autizmussal élőkre! Segítsen megoldani, hogy az autizmussal élők szülei online útmutatást kapjanak gyógypedagógusoktól az otthoni foglalkoztatásra és fejlesztőtornára vonatkozóan! Továbbá dolgozzanak ki egy rendszert arra, hogy segítséget kapjanak azok a családok is, akiknek nehézséget okoz a bevásárlás.

A mai napon nyílt levélben fordulok Kásler Miklóshoz, az emberi erőforrások miniszteréhez az ügyben, mindenki mástól pedig azt kérem, hogy holnap, az autizmus világnapján, a „ragyogj kéken” mozgalom keretein belül öltözzön kékbe, és vegye körül szeretettel, gondoskodással és elfogadással autista ismerőseit!

Bősz Anett, a Liberálisok elnöke, a DK frakcióvezető-helyettese

Bősz Anett nyílt levelét Kásler Miklós részére ide kattintva érik el: http://liberalisok.hu/bosz-anett-nyilt-levele-kasler-miklos-reszere/

Bősz Anett az autisták nehéz helyzetére hívja fel a figyelmet a Demokratikus Koalíció és a Liberálisok közös online sajtótájékoztatóján:

Segítse a kormány az autistákat, ebben a nehéz időszakban!

Holnap van az autisták világnapja. Ők sajnos a koronavírus járványban kiemelten nehéz helyzetbe kerültek. Segítse őket a kormány az online fejlesztésük kidolgozásával! Kövesd élőben, és oszd meg Bősz Anett online sajtótájékoztatóját!🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2020. április 1., szerda

Kép forrása: aosz.hu

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK