Belépek a Pártba
04 március
2019
HÍR
609 látogató

Bősz Anett: Orbánt kellene Soros mellé tenni a plakátokon

Orbán Viktor 2010-ben, a választási győzelmét követően személyesen egyeztetett Soros Györggyel a Parlamentben. Az Orbán-kormány ráadásul egymillió dollárt fogadhatott el az amerikai üzletembertől, aki ezzel támogatta a vörösiszap-katasztrófa utáni károk enyhítését. A miniszterelnök szóvivőjének tájékoztatása szerint együttműködési megállapodást is kötött a kabinet Soros György civil szervezetével, a Nyílt Társadalom Alapítvánnyal.

Bősz Anett, hétfői tájékoztatóján egy olyan fotót is bemutatott, ami a milliárdos üzletember és a Orbán Viktor „jó kedélyű” találkozóján készült. A Liberálisok országgyűlési képviselője szerint Jean-Claude Juncker helyett akár Orbán Viktor is szerepelhetne a Brüsszel-ellenes kormányzati plakátokon. Hiszen Orbán Viktor sokkal többet köszönhet Sorosnak, mint bárki az EU vezetői közül. Az ő támogatása nélkül ugyanis a Fidesz nem építhette volna ki országos pártszervezetét a rendszerváltás idején.

Bősz Anett világos és egyértelmű választ vár az Orbán-kormánytól arra, hogy:

  1. Orbán Viktor kezdeményezte-e a megválasztását követő találkozót, vagy az üzletember?
  2. Elfogadta-e az Orbán-kormány Soros Györgytől az egymillió forintos felajánlást vagy sem?
  3. Kötött-e a Fidesz-kormány 2010 október 19-én együttműködési megállapodást a Soros György által létrehozott és finanszírozott Nyílt Társadalom Alapítvánnyal, vagy sem?
  4. Bármilyen egyéb témában történt-e egyeztetés vagy megállapodás Orbán és Soros között?

A Liberálisok ezeket a kérdéseket eljuttatják a miniszterelnöknek, és közadat-igénylésben kérik ki a találkozóról készült feljegyzéseket. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Fidesz az adófizetők pénzéből gyűlöletkampányt folytat Soros György ellen, aki milliárdokkal támogatta Magyarország  európai integrációját. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az Orbán-kormány Európa ellen hangolja az országot és a Fidesz hazugságra épülő kampányüzeneti harsogja. Az a célunk, hogy leleplezzük a Fidesz Soros-ellenes uszítását, ezért az ország minden szegletébe el fogjuk juttatni az Orbán-Soros-találkozóról készült fényképet.

 

Miközben Orbán Viktor azzal riogat, hogy Soros bevándorláspárti emberei akarják átvenni az uralmat Európa felett, Orbán Viktor a kétharmados győzelme után fogadta a hivatalában Soros Györgyöt az iszapkatasztrófa miatt, hogy a kármentésre egymillió dollárt fogadjon el az üzletembertől. Szeretném tudni, hogy Orbán valóban elfogadta-e az összeget Sorostól, és ha igen, mire költötték. Ha igen, ki valójában "Soros embere" : Juncker vagy Orbán?

Közzétette: Bősz Anett – 2019. március 4., hétfő

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK