Belépek a Pártba
01 április
2020
HÍR
414 látogató

Bősz Anett nyílt levele Kásler Miklós részére

Tisztelt Miniszter úr!

A koronavírus-járvány mindenkit nehezen érint, korosztálytól, élethelyzettől, településtől vagy országtól függetlenül, de vannak, akiket még nehezebben. A holnapi napon, április másodikán lesz az autizmus világnapja. Ezen a napon a szabad világ társadalmai az autizmus spektrumzavarral élőkre figyelnek.

Az autizmussal élőknek különösen fontos, hogy legyen egy jól ismert, bejáratott napi és heti rendjük, amit be tudnak tartani, különben idegenné és ijesztővé válik számukra a világ, a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések és szabályok rendszerében. A házi karantén és a betartandó szabályok különösen nehéz feladatot rónak most azokra a családokra, ahol autizmussal élő gyermek nevelkedik.
Hiszem, hogy a koronavírus-járványtól éppen azt kellene megtanulnunk, hogy törődjünk egymással, törődjünk azokkal, akiknek szüksége van segítségre. Az autizmussal élőknek és családjaiknak is szükségük van a segítségre, talán nagyobbra, mint ép társaiknak.

Tisztelettel kérem Önt, kezeskedjen azért, hogy a kormány odafigyeljen az autizmussal élőkre!

Ideje azokra is figyelni – legalább az autizmus világnapjára készülve –, akik számára most a világ egy sokkal bizonytalanabb, rémítőbb jelenség lett. Ők és a szüleik most nagy kihívásokkal szembesülnek.
– Az egyik, hogy az autista gyerekek szülei nem tudnak kimozdulni a gyerekek mellől, így ha nincs más segítségük, egy nagybevásárlást sem tudnak megejteni a jelenlegi járványügyi helyzetben.
– A másik nehézség, hogy természetesen elmaradnak a személyes találkozást igénylő fejlesztő foglalkoztatások is, ezeknek pedig eddig nincs megfelelő online pótlásuk. Márpedig azok a gyerekek, akik most elesnek a fejlesztőtorna lehetőségétől a házi karanténban, nagyon rövid idő alatt visszafejlődhetnek, és sok minden, amiért megdolgoztak, néhány hét alatt válhat semmivé. Az nem foglalkoztatás, hogy hetente kapnak e-mailben egy feladatot – például hogy nézzenek meg egy kiskutyát egy képen. Ez nem pusztán megalázó, de teljesen hasztalan is.

A Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyetteseként és a Liberális Párt elnökeként kérem Önt, segítsen megoldani, hogy az autizmussal élők szülei online útmutatást kapjanak gyógypedagógusoktól az otthoni foglalkoztatásra és fejlesztőtornára vonatkozóan! Továbbá dolgozzanak ki egy rendszert arra, hogy segítséget kapjanak azok a családok is, akiknek nehézséget okoz a bevásárlás.

A „ragyogj kéken” mozgalom megalkotói azt mondják, az autisták angyalokkal játszanak. Ez szép dolog, és fontos is, hogy ilyen szeretettel, gondoskodással, elfogadással vegyük körül az autistákat, de ha nem párnázzuk ki megfelelően ezeknek az embereknek a világát, akkor könnyen pokollá válhat az életük.

Tisztelettel kérem a Miniszter urat, segítsen kidolgozni egy javaslatcsomagot, ami a fenti két alapszolgáltatáson kívül, hozzá tud járulni az autista gyermeket nevelő család jól-létéhez.

Várom megtisztelő válaszát!

Tisztelettel,
Bősz Anett

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK