Belépek a Pártba
13 február
2016
HÍR
570 látogató

Bősz Anett: Nem ,,balhézni”, hanem tüntetni megyünk ma

A Magyar Liberális Párt kiáll a tüntető pedagógusok mellett, a párttagok, aktivisták ma kinn lesznek a Kossuth téren.

A pedagógusok az elmúlt években következetesen utasították el az oktatási rendszer túlközpontosítását, és joggal kritizálták a KLIK szakszerűtlen és pazarló működését. Az intézményfenntartó központ már csak a központi költségvetés tartalékainak lélegeztető gépén maradt életben: mind szakmailag, mind financiálisan megbukott.

Az ország gyenge tanulmányi eredményeiért nem a tanárok, hanem a kormány a felelős, mert ellehetetlenítette a pedagógusokat. A pedagógusok valódi értelmiségi léthez méltó fizetést kell, hogy kapjanak. A kormány legnagyobb bűne mégis az, hogy meg sem próbálja megbecsülni azokat, akik a romokban heverő oktatási rendszert még mindig tartják a vállukon. Ezt a kerekasztal is visszaigazolta.

A kormánynak nem szándéka tárgyalni. A kormány valódi szándékát Orbán Viktor szavaiból lehetett kiolvasni, amikor a pedagógusok tüntetéséről beszélt. A miniszterelnök célja a társadalmi csoportok közti feszültségkeltés.

A kormány még mindig nem fogta fel, mit követelnek a tantestületek, szakszervezetek, szülők és intézményvezetők. A pedagógusok nem azért mennek az utcára, mert –Lázár János szavaival – „a balhé a cél”. A pedagógusok azért mennek az utcára, mert a kormány megalázta őket, és ahelyett, hogy partnernek kezelte volna, és segítséget kérne tőlük a hibák kijavítására, világossá tette, hogy tiltakozásuknak nem lesz eredménye.

A Fidesz, oktatásügyben még akkor sem nyúl porral oltóért, amikor már felcsaptak a lángok. Sőt, olajat önt a tűzre: visszaél az oktatásban dolgozók türelmével és jóindulatával. Így nem lesz egyezség, nem lesz átfogó oktatási reform, holott az volna az egyetlen, amely megmenthetné iskoláinkat a szakadékba zuhanástól. A kormánynak szemmel láthatóan ez nem is célja.

Bősz Anett, ügyvivő

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK