Belépek a Pártba
01 szeptember
2015
HÍR
667 látogató

Bősz Anett: Mi történt valójában az ORÖ abonyi közgyűlésén?

Az MLP közérdekű adatigénylésben kéri ki az Országos Roma Önkormányzattól (ORÖ) a szervezet májusi, abonyi közgyűlésének jegyzőkönyvét. Ebből talán kiderül, hogy miként is határozott a közgyűlés a szolnoki Hegedűs T. András Iskola működtetéséről, hogy jelenleg szabályszerűen végzi-e iskolafenntartói tevékenységét az ORÖ.

Mint ismert, az ORÖ rendkívüli közgyűlésen szavazott arról májusban, hogy a szervezet megválik szolnoki iskolájától, mert a kormányhivatal hiányosságokat tárt fel annak gazdálkodásban.  A közgyűlési döntést az ORÖ elnöke jelentette be hozzátéve, hogy maga is feljelentést tesz az ügyben.

Az már bizonyosnak látszik, hogy Hegedűs István feljelentést nem tett, de mostanra már az sem tiszta, miről is határozott valójában a közgyűlés. A tanév ugyanis ma a közgyűlési döntés ellenére megkezdődött az iskolában úgy, hogy a működtetést továbbra is az ORÖ látja el. Az is érthetetlen, miként írhatott ki az iskola igazgatói posztjára rögtön azután pályázatot az ORÖ, hogy a fenntartói tevékenység megszüntetéséről a közgyűlés döntött.

Hegedűs István tehát vagy valótlant állított a közgyűlés döntéséről, vagy a közgyűlés döntését egyszerűen nem hajtja végre az ORÖ vezetése. Míg az első súlyos etikai, addig a második lehetőség már súlyos jogszabályi vétséget feltételez. A közgyűlési jegyzőkönyv egyértelmű választ adhat arra, hogy a kettő közül melyik eset áll fenn.

Az iskola gazdálkodásával kapcsolatban a Liberálisok Hegedűs István helyett megtették a feljelentést, amely alapján a NAV jelenleg is nyomoz.

Bősz Anett, ügyvivő

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK