Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

11 március
2018
HÍR
174 látogató

Bősz Anett: Magyarországon minden ötödik nő családon belüli erőszak áldozata

Bősz Anett a női egyenjogúság és a családon belüli erőszak elleni fellépés fontosságára hívta fel a figyelmet az MSZP országos nőnapi rendezvényén.

A Liberálisok ügyvivője Molnár Zsolt szocialista képviselő kérdésére elmondta, hogy sosem érte hátrányos megkülönböztetés Berlinben, ahol három éven át élt, tanult és dolgozott, míg Magyarországon rendszeresek az ilyen esetek. Mindaddig azonban, amíg a kormány nem ratifikálja a családon belüli erőszak felszámolásáért alkotott Isztambuli Egyezményt, addig félő, hogy a nőket ért attrocitások mindennaposak maradnak. Addig előfordulhat az, hogy Magyarországon minden ötödik nő családon belüli erőszak áldozatává válik.

Orbán Viktor és a Fidesz-kormány a család fontosságáról beszél, miközben évek óta nem tesz semmit azért, hogy a nőket megvédje a szexuális és a családon belüli erőszaktól. Az Orbán-kormány a múlt század ideológiájában ragadva még mindig csak a konyhában, az alagsorban tudja elképzelni a nőket, a Változás Szövetsége azonban azért küzd, hogy a kormányváltás után a nők a férfiakéval azonos bérezésben részesülhessenek, és egyenlő arányban vehessenek részt a közéletben, a politikában és a Parlament munkájában is. 

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók