Belépek a Pártba
11 november
2019
HÍR
600 látogató

Bősz Anett lehetővé tenné az örökbefogadást a meleg párok számára

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője a harmadik alkalommal elindított jogtudatosság hónapjának második hetében a meleg közösséget ért sorozatos jogsértésekre hívta fel a figyelmet.

A Liberálisok politikusa szerint ugyanis hiába egyenlő a törvény előtt minden ember, a való életben az LMBTQI-közösség tagjai naponta válnak hátrányos megkülönböztetés áldozataivá a munkaerőpiacon, az oktatásban vagy szabadidős tevékenységek során. Bősz Anett kormányzati honlapokon is talált olyan statisztikai adatokat, amelyek alátámasztják a meleg közösséget ért folyamatos diszkriminációt.

A közösség körében végzett felmérések szerint az LMBTQI-csoport tagjainak 65 százalékát érte már valamilyen hátrányos megkülönböztetés, megaláztatás, zaklatás vagy társadalmi kirekesztés, többségüket szexuális irányultsága miatt. A Liberálisok képviselője szerint az állami esélyegyenlőségi politikának kötelessége lenne ez ellen fellépni, az Orbán-kormány azonban nemhogy enyhítené a kisebbségi csoportot ért joghátrányokat, de a legmagasabb rendű törvény által szabályozza a meleg közösséget ért egyik legsúlyosabb jogsértést: a házasság és az örökbefogadás tiltását. Bősz Anett ezért törvénymódosító javaslatot nyújt be a Parlamentnek, amely eltörölné az Alaptörvény melegházasság tiltására vonatkozó részét.

A Liberálisok képviselője emellett határozati javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé, amely arra kötelezné a középiskolákat, hogy engedjék be a meleg közösséggel kapcsolatos tévhitek eloszlatásával foglalkozó civil szervezeteket az oktatási intézményekbe. Becslések szerint minden huszadik ember érintett a másság elfogadásában családtagjai, barátai által, ezért különösen fontos a megfelelő felvilágosítás és tájékoztatás már iskolás korban – hívta fel a figyelmet Bősz Anett.

“A társadalom békéjének egyik alapköve, hogy egyetlen embert sem teszünk ki atrocitásoknak azért, mert a többségi társadalomtól eltérő tulajdonsággal rendelkezik: más a bőrszíne, származása, vallása, etnikai hovatartozása vagy nemi identitása. Ha a kormányzat a melegellenes propagandával továbbra is ráerősít a kisebbségi csoport hátrányos megkülönböztetésére, az a társadalom egészét rombolja: nem csak a kirekesztettek, de a kirekesztők is veszítenek vele” – fogalmazott Bősz Anett.

Elkezdődött a jogtudatosság hónapjának második témahete, mely a meleg közösség jogegyenlőségéről szól. Azért állunk ki értük, mert ennek a közösségnek a tagjai naponta kénytelenek elszenvedni súlyos joghátrányokat Magyarországon. Ezért nyújtom be azt a törvénymódosító javaslatomat a Parlament elé, amely eltörölné a melegházasság alaptörvényi szintű tiltását.

Közzétette: Bősz Anett – 2019. november 11., hétfő

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK