Belépek a Pártba
04 február
2016
HÍR
439 látogató

Bősz Anett: Lázár és a kormány megalázta a tanárokat (reagálás a Kormányinfón elhangzottakra)

Az oktatási rendszerben résztvevők elsöprő dühe önmérsékletre kellene, hogy intse a kormányzatot, de Lázár János a csütörtöki Kormányinfón tovább hergelte a tanárokat és a diákokat. 

A Liberálisok szerint Lázár János súlyosan téved abban, hogy az oktatás, a mostani tüntetések ügye nem politikai kérdés, miközben az oktatást a politikusok, méghozzá a fideszes és KDNP-s politikusok tették olyanná, ami miatt tegnap ezrek vonultak az utcákon. Álságos, ahogyan a Kormányinfón Lázár János kizárólag szakmai kérdésként kezelte az oktatásügyet, miközben az elmúlt 5 évben a kormány éppen a szakma véleményére nem volt kíváncsi. Ha az Orbán-kormány nem önkényesen hozott volna tanár- és diákellenes döntéseket, ha a szükséges átalakítás irányáról egyeztettek volna a szakmai szervekkel, akkor ma nem állna az összeomlás szélén a közoktatás.

Lázár János ma azt nyilatkozta, hogy az oktatásban ,,a restaurációs kísérlet elképzelhetetlen”, azaz a központosításból a kormány nem enged. Márpedig a  pedagógus társadalom üzenete egyértelmű: nem kérnek a központosításból, a KLIK-ből és az illiberális oktatási rendszerből. Ha a kormány úgy biztatja az oktatás szereplőit tárgyalásra, hogy eleve bejelenti, hogy a legfontosabb követelésből semmit nem enged, akkor azzal elismeri, hogy csak látszategyeztetéseket folytat, érdemi változtatásokra valójában semmiféle kormányzati törekvés nincs.

A kormány szemmel láthatóan továbbra sem érti meg a követeléseiket: a pedagógusok és a diákok vissza akarják kapni a szabadságukat, autonómiát követelnek az intézményeknek a minőségi oktatás érdekében. Aki ezt a követelést nem érti, vagy el akarja bagatellizálni, az súlyos, történelmi hibát követ el az egész társadalommal szemben.

Bősz Anett, ügyvivő

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK