Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

26 március
2019
HÍR
194 látogató

Bősz Anett: Kövér László tovább csorbítaná az ellenzéki képviselők jogait

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt – Liberálisok országgyűlési képviselője élőben közvetítette az Országgyűlés igazságügyi bizottságát, amely Kövér László házelnök indítványát tűzte napirendre az országgyűlési képviselők közintézményekbe való belépési jogával kapcsolatban. Kövér László azután kezdeményezte a bizottság állásfoglalását, hogy Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke levélben kérte a házelnököt arra: indítson eljárást azon ellenzéki képviselők ellen, akik 2019. február 10-én az ÁSZ épülete előtt tüntettek. 

Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága 8 igen, 4 nem szavazattal elfogadta a bizottsági tájékoztatót, amely feljogosíthatja Kövér László házelnököt arra, hogy tovább korlátozza az ellenzéki képviselők mozgásterét és jogosítványait. Bősz Anett szerint a bizottság döntése arra is feljogosíthatja a házelnököt, hogy újabb pénzbírságokat szabjon ki az ellenzéki képviselőkre.

Közzétette: Bősz Anett – 2019. március 26., kedd

A Liberálisok országgyűlési képviselője a bizottsági ülés után úgy nyilatkozott: nem ördögtől való dolog az Állami Számvevőszék fölmatricázása, látva, hogy az ÁSZ a Fidesz ostoraként funkcionál, és csak az ellenzéki pártokat képes sanyargatni. Bősz Anett a sajtónak nyilatkozva elmondta: valami megváltozott az előző év végén az ellenzék térfélen. Január óta folyamatosan egyeztetnek az ellenzéki pártok a további együttműködés lehetőségeiről és a demonstratív elemekről. “Azon a határon mozgunk, ahol a legjobban ki tudjuk használni a mentelmi jogunk adta lehetőségeket. A siker abban nyilvánult meg, hogy a kormánypárt elkezdte vitatni ennek szabályosságát: megijedt, látva, hogy ez tetszett az ellenzéki szavazóknak – fogalmazott a Liberálisok politikusa. Hozzátette: “fontos, hogy ilyen és hasonló figyelemfelkelő akciókkal fókuszba tudjuk helyezni az Országgyűlés munkáját, amin keresztül a visszásságok nyilvánosságra kerülhetnek. Ne feledjük: pont a kormányzati média túlsúlya és a Parlament fideszes szavazógyárrá alakítása késztet minket arra, hogy ilyen eszközökhöz nyúljunk. A kormánypárt ugyanakkor eltúlozza ezeket az ügyeket, amik nyáron kerülhetnek az Európai Bíróság elé. A nemzetközi fórumokon majd kiderül, ki követett el jogsértést” – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Közzétette: Bősz Anett – 2019. március 26., kedd

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók