Belépek a Pártba
30 szeptember
2015
HÍR
556 látogató

Bősz Anett: Hazugságspirálban az EMMI

A Magyar Liberális Párt szerint nem felel meg a valóságnak az EMMI tegnapi nyilatkozata, amely szerint a Balog Zoltán és Szjjártó Péter által emlegetett 1000 kopt keresztény család különleges eljárásban kapott állampolgárságot 2013-ban, ill. 2014-ben. Ezt a minisztérium tegnap állította az RTL Híradó esti kiadásában.

A Liberálisok kérték és már megkapták a különleges eljárásban állampolgárságot kapott személyekre vonatkozó adatokat is a Bevándorlási és Állampolgársági, valamint a Köztársasági Elnöki Hivataltól. A különleges eljárás lényege, hogy csak két feltételnek kell megfelelni a kérelmezőnek: büntetlen előéletűnek kell lennie és honosítása nem sértheti a köz- és nemzetbiztonságot. Valótlan az EMMI azon állítása is, hogy róluk a BÁH nem tud, hiszen közérdekű adatigénylésünkre válaszolva közölte a hivatal, hogy különleges eljárással 2013-ban 48-an, 2014-ben pedig 174-en kaptak a köztársasági elnöktől állampolgárságot.

Az EMMI állításainak ellentmont Pintér Sándor is, aki a Liberálisok írásbeli kérdésére tegnap közölte, hogy az állampolgárságot mindenkinek egyénileg kell kérni, ettől eltérő jogszabály nincs. A belügyminiszter azt is elárulta, hogy különleges eljárással a már említett két évben 143 egyiptomi kapott állampolgárságot, iraki egy sem.

A kérdés tehát továbbra is az Balog Zoltánhoz, hogy akkor hol van az 1000 keleti keresztény család, hogyan kaptak állampolgárságot, mert az biztos, hogy különleges eljárásban sem honosították őket.

Bősz Anett, ügyvivő

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK