Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

15 október
2018
HÍR
716 látogató

Bősz Anett határozati javaslatot nyújt be a fogyatékkal élők jogegyenlőségéért

A Magyar Liberális Párt a jogtudatosság hónapján, a látássérültek és a fehér bot napján határozati javaslatot nyújt be a fogyatékossággal élők életminőségének javulása érdekében – jelentette be Bősz Anett mai sajtótájékoztatóján.

A Liberálisok országgyűlési képviselője elmondta: a párt az október 1-én indított jogtudatosság hónapjának harmadik témahetében a fogyatékkal élőkkel foglalkozik. Ma hazánkban a családtagokkal együtt 400 000 ember érint a fogyatékkal élők, köztük a vakok és gyengén látók problémája, akiknek mindennapos nehézségeire a fehér bot világnapja hívja fel igazán a figyelmet, és emlékeztet arra, miért fontos tenni az akadálymentesítésért – fogalmazott Bősz Anett.

„Egy kerekes székes embert nem a mozgássérültsége tesz fogyatékossá, hanem a lépcső, ami mellé nem építettek rámpát, vagy mozgássérült liftet. Egy vakot vagy egy gyengén látót az tesz igazán fogyatékossá, ha nincs megfelelő vakvezető sáv a járdán, vagy ha hangjelzés nélküli lámpák miatt minden kereszteződésben segítséget kell kérnie” – magyarázta az országgyűlési képviselő. „Az értelmi fogyatékosok nem szellemi fogyatékosok, nem a lelkük, hanem az értelmi képességeik síkján indulnak hátránnyal ép társakhoz képest, ezért különösen fontos értő gondoskodással körülvenni őket. A siketeknek és nagyot hallóknak megfelelő feliratozással vagy jeltolmáccsal lehetőségük nyílhat a teljes életre” – tette hozzá az ellenzéki politikus.

Bősz Anett összegzésként arra hívta fel a figyelmet, hogy szemben a nyugat-európai gyakorlattal sem a közlekedésben, sem az oktatási rendszerben, sem a munkapiacot szabályozó törvények szintjén, sem a mindennapi akadálymentesítés terén, sem lélektani értelemben nem sikerült Magyarországon az akadálymentesítés. A Liberálisok ezért nyújtják be a fogyatékkal élők jogegyenlőségéért azt a határozati javaslatot, amely arra kötelezné az Országgyűlést, hogy:

  1. mihamarabb fektesse le a távmunkát előnyben részesítő vállalatok ösztönző-rendszerének alapjait,
  2. segítse a fogyatékossággal élők integrált oktatását,
  3. a fővárosban, a megyeszékhelyeken, a megyei jogú városokban, a forgalmasabb kereszteződésekben hangjelzéssel ellátott lámpák, vakvezető sávok kialakításával tegye teljes körűvé az akadálymentesítést,
  4. hívjon életre egy ingyenes szolgáltatást 0-24 órában elérhető telefonvonallal és segély email címmel, amin a fogyatékkal élők célirányosan bejelenthetik az őket ért jogsérelmeket.

“Nem hagyhatjuk, hogy a fogyatékkal élőket nap mint nap jogsérelem érje, hogy az alapvető emberi jogokat nap mint nap semmibe vegye az Orbán-kormány. Merjünk szólni,  merjünk tenni a jogegyenlőségünkért – egy szabad, demokratikus, európai Magyarországért” – zárta sajtótájékoztatóját Bősz Anett.

Bősz Anett sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon:

https://www.facebook.com/boszanett.blogja/videos/1797320367061764/

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók