Belépek a Pártba
27 február
2019
HÍR
482 látogató

Bősz Anett: „gyíkemberek” és ufók helyett egységes szülészeti protokollt!

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel fordul Kásler Miklóshoz, hogy kiderüljön, miért támogatja a kormány az összeesküvés elméleteket terjesztő Hatoscsatornát. Az EMMI-t vezető miniszter innen igazolta sajtófőnökét, és a csatorna kreatív igazgatójától több millió forint értékben rendelt videós tartalmakat. A kormányzati támogatással működő Hatoscsatorna többek között a „gyíkember” teóriát hirdeti és külön műsort szentel az ufóknak. A tévéadó egyik riporterét pedig korábban kuruzslásért és daganatos betegek megtévesztéséért ítélték el jogerősen.

Bősz Anett szerint az összeesküvés elméletek népszerűsítése mellett a Kásler-féle minisztérium számos fontos szakmai ügyet blokkol. A Liberálisok politikusa szerint Magyarországon mielőbb be kellene vezetni az egységes szülészeti protokollt az anyák és gyermekeik védelmében. Hazánk ugyanis katasztrofális statisztikákat mutat ezen a téren. Az anyai halálozás veszélye 100 ezer főre vetítve közel háromszor akkora nálunk, mint az európai átlag. A csecsemő halálozás mértéke pedig 1000 szülésre vetítve 16 százalékkal magasabb Magyarországon, mint Európában. Magyarországon az elmúlt években látványosan megnőtt a császármetszések és a koraszülések száma. Bősz Anett választ vár arra, hogy Kásler Miklós miért nem fogadta azt a civil szervezetet hivatalában, amelynek a célja, hogy mielőbbi és jelentős javulást érjünk el ezen a téren. A szülészeket, bábákat és dúlákat felvonultató Másállapotot a szülészetben a nemzetközi ajánlások alapján fogalmazta meg javaslatait, az EMMI kapuja azonban zárva maradt előttük.

Bősz Anett szerint az „gyíkember” és ufóhívők csatornája helyett inkább ezekkel a kérdésekkel kellene foglalkoznia az EMMI-nek a jövőben, hogy minél több egészséges gyermek születhessen Magyarországon.

UFO-k és gyíkemberek igen, egységes szülészeti protokoll nem? – Írásbeli kérdéssel fordulok Kásler Miklóshoz, hogy kiderüljön, milyen szálak fűzik a minisztert ahhoz a Hatoscsatornához, amit több állami cég támogat, és ami különböző összeesküvés – elmeleteket népszerűsít. Ha erre jut pénz, akkor a koraszülések csökkentésére, a szülészetre miért nem? 🤔 SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ‼️➡️

Közzétette: Bősz Anett – 2019. február 27., szerda

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK