Belépek a Pártba
05 április
2018
HÍR
503 látogató

Bősz Anett, Gurmai Zita: Április 8-án szavazzunk a szabad magyar oktatásra!

Le kell váltani az Orbán-kormányt ahhoz, hogy az iskolákban újra minőségi oktatást kaphassanak a magyar diákok – erről beszélt Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője, aki dr. Gurmai Zitával, az MSZP-Párbeszéd debreceni képviselőjelöltjével tartott közös sajtótájékoztatót Debrecenben. A Liberálisok politikusa szerint az oktatás szabadságának korlátozása miatt ma egyre rosszabb körülmények között folyik a tanítás Magyarországon. A közoktatási intézmények államosításával elvették az emberektől a lehetőséget, hogy az helyi közösségek számára fontos képzésben részesülhessenek a diákok – mondta Bősz Anett. Szerinte a nemzeti alaptantanterv és az állami kézbe vett tankönyvkiadás “gúzsba kötötte” a tanárokat és így a diákokat is.

A Liberálisok ügyvivője szerint a Fidesz központosított oktatási modellje megbukott, amit folyamatosan megerősítenek a nemzetközi összehasonlítások is. Dr. Gurmai Zita arról beszélt, hogy egy demokratikus államban Vlagyimir Putyin orosz elnök nem kaphatott volna díszpolgári címet. “A Debreceni Egyetem a kitüntetéssel megalázta diákjait és magyar demokráciát” – mondta az MSZP országos elnökségi tagja. Gurmai szerint a Fidesz saját embereit ülteti az iskolák élére, sárba tiporva az egyetemi autonómiát, a tisztességes munkát végző tanárokat pedig elüldözi az intézményekből. A szakmai tudás helyett az iskolákban is csak a pártlojalitás számít ma – fűzte hozzá. Mindkét politikus arra kérte a változást akaró szavazókat, hogy minél többen menjenek el szavazni, és válasszák az MSZP-Párbeszéd jelöltjeit és listáját, Debrecenben a Hajdú Bihar megye 1-es választókörzetének legesélyesebb jelöltjét, Gurmai Zitát. Április 8-án a magyar oktatás jövője is a tét – értett egyet Bősz Anett és dr. Gurmai Zita.

A Liberálisok élőben közvetítették Bősz Anett és Gurmai Zita sajtótájékoztatóját:

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/1772267116127269/

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK