Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

05 április
2018
HÍR
209 látogató

Bősz Anett, Gurmai Zita: Április 8-án szavazzunk a szabad magyar oktatásra!

Le kell váltani az Orbán-kormányt ahhoz, hogy az iskolákban újra minőségi oktatást kaphassanak a magyar diákok – erről beszélt Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője, aki dr. Gurmai Zitával, az MSZP-Párbeszéd debreceni képviselőjelöltjével tartott közös sajtótájékoztatót Debrecenben. A Liberálisok politikusa szerint az oktatás szabadságának korlátozása miatt ma egyre rosszabb körülmények között folyik a tanítás Magyarországon. A közoktatási intézmények államosításával elvették az emberektől a lehetőséget, hogy az helyi közösségek számára fontos képzésben részesülhessenek a diákok – mondta Bősz Anett. Szerinte a nemzeti alaptantanterv és az állami kézbe vett tankönyvkiadás “gúzsba kötötte” a tanárokat és így a diákokat is.

A Liberálisok ügyvivője szerint a Fidesz központosított oktatási modellje megbukott, amit folyamatosan megerősítenek a nemzetközi összehasonlítások is. Dr. Gurmai Zita arról beszélt, hogy egy demokratikus államban Vlagyimir Putyin orosz elnök nem kaphatott volna díszpolgári címet. “A Debreceni Egyetem a kitüntetéssel megalázta diákjait és magyar demokráciát” – mondta az MSZP országos elnökségi tagja. Gurmai szerint a Fidesz saját embereit ülteti az iskolák élére, sárba tiporva az egyetemi autonómiát, a tisztességes munkát végző tanárokat pedig elüldözi az intézményekből. A szakmai tudás helyett az iskolákban is csak a pártlojalitás számít ma – fűzte hozzá. Mindkét politikus arra kérte a változást akaró szavazókat, hogy minél többen menjenek el szavazni, és válasszák az MSZP-Párbeszéd jelöltjeit és listáját, Debrecenben a Hajdú Bihar megye 1-es választókörzetének legesélyesebb jelöltjét, Gurmai Zitát. Április 8-án a magyar oktatás jövője is a tét – értett egyet Bősz Anett és dr. Gurmai Zita.

A Liberálisok élőben közvetítették Bősz Anett és Gurmai Zita sajtótájékoztatóját:

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/1772267116127269/

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók