Belépek a Pártba
29 október
2019
HÍR
371 látogató

Bősz Anett ezért nem támogatta a 2018-as költségvetés zárszámadását

Bősz Anett, a Parlament költségvetési bizottságának tagja az ellenzékkel egységesen nemmel szavazott a kormány 2018-as költségvetését végrehajtó törvényjavaslatra, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság jövő évi költségvetés-tervezetére. A Liberálisok országgyűlési képviselője azzal indokolta döntését, hogy az NMHH szakmailag alátámaszthatatlan célokat fogalmazott meg, amelyek a közvélemény félretájékoztatására adnának lehetőséget.

Bősz Anett a tavalyi költségvetés zárszámadásának elutasítását azzal magyarázta, hogy a 2018-as büdzsé nem fordított elegendő forrást sem a szolidaritásra, sem a leszakadó társadalmi rétegekre, sem a fogyatékossággal élőkre és hozzátartozóikra. Úgy fogalmazott: a jelenlegi túlméretezett államszervezet csak az egészségügy és az oktatás válságállapotának fenntartását képes biztosítani, a válságágazatokban dolgozók a saját családjuk méltatlan helyzetbe hozásával fizetnek azért, hogy a társadalom többi tagja megfelelő színvonalú ellátást kaphasson, a magyar nyugdíjátlag pedig csak az idősek hátrányos helyzetének fenntartására elegendő.

A Liberálisok képviselője hozzátette: a 2018-as költségvetés nem nevezhető a fenntartható fejlődés költségvetésének sem, hiszen a kormány minimális vállalásokat tett az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért, valamint környezetünk megóvásáért. Mint mondta: a tavalyi büdzsé a családoknak sem kedvez, hiszen az Orbán-kormány továbbra sem ismerte fel, hogy a vissza nem térítendő támogatások rendszere nem elegendő a magasabb születésszám eléréséhez akkor, amikor az egyenlő bánásmód és az emberi méltóság elve nem érvényesül.

Bősz Anett az ülés után az egyre növekvő korrupciós rátára is felhívta a figyelmet, amely ellen a költségvetési bizottság ellenzéki tagjai a leghatározottabban fel fognak lépni – figyelmeztetett, majd arra kérte Banai Péter Benő államháztartásért felelős államtitkárt, hogy az ellenzékhez hasonlóan különös figyelmet fordítson a túlárazott közbeszerzésekre és minden korrupciós ügyre a jövőben.

Lezajlott a zárszámadás részletes vitája. Általánosan elmondható, hogy hazánk ma nem költ eleget a leszakadó rétegekre, az emberi méltóságra. Az egyenlő méltóság és az egyenlő bánásmód elve nem tükröződik a költségvetésben. Problémás a nagy és hatékonyságot nélkülöző állam, a silány közjavak, a válságágazatok – mint az egészségügy vagy az oktatás – megléte.

Közzétette: Bősz Anett – 2019. október 29., kedd

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK