Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

08 augusztus
2018
HÍR
187 látogató

Bősz Anett: Ezért maradt tétlen a jegybank a forintgyengüléskor?

Bármire is hivatkozik a kormány, az, hogy a július közepi államháztartási hiányadatok a 2018-ra tervezett keret 109 százalékára rúgnak, súlyos hibákról tanúskodik.
A Modern Városok Program, az útfejlesztés, vagy az Otthonteremtési Program olyan intézkedések, melyeket a Fidesz előre tervezett, jól láthatta költségvonzatukat is, mégsem volt képes tartani az idei hiánycélt. Nagy arányú, nem tervezett bevételnek kéne ahhoz jelentkeznie, hogy az egyensúly helyreálljon, erre pedig aligha van esély.
A sikerpropagandával ellentétben, 2010 óta egy felelőtlen gazdaságstratégiai tervezésnek és egy rossz fiskálispolitikának vagyunk szemtanúi. A jegybank tétlensége a forintárfolyam idei elszabadulásakor csak nagyobb bizonyosságot adott afelől, hogy a Fidesz a rendszerváltás óta nem látott felelőtlenséggel áll a magyar gazdasághoz. Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy az államháztartás EU-s pénzeken keresztül történő egyenleg-javítása is cél lehetett, amikor az MNB nem nyúlt az alapkamathoz.
Meglehet, hogy egy versenyképességi mutatókat és egyéb növekedési lehetőségeket vizsgáló tanulmány miatt a már elfogadott, 2019-es büdzsét is újraírják majd szeptemberben. Ez azt jelenti, hogy még az előzetes hatástanulmányok és elemzések sem kellenek a kormánynak: kizárólag a saját médiájukból ontott sikerüzenetekkel politizálnak. Az országért azonban képtelenek felelősséget vállalni.
Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók