Belépek a Pártba
02 április
2019
HÍR
870 látogató

Bősz Anett és az ellenzék női képviselői lemondásra szólították fel Pócs Jánost

Budapest, 2019. április 2., kedd (MTI) – Tíz ellenzéki képviselőnő arra kéri Kövér Lászlót,  az Országgyűlés elnökét, hogy szólítsa fel lemondásra a fideszes Pócs Jánost.

A szocialista, jobbikos, DK-s, LMP-s, párbeszédes és független politikusok azért tartottak kedden, Budapesten közös sajtótájékoztatót, mert korábban nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen a Pócs János egy kazánba zárja egy cigány származású alkalmazottját, akit felgyújtással fenyeget.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) azt mondta: a mai magyar demokráciában elfogadhatatlan, hogy egy társadalmi csoportot így megbélyegezzenek és megszégyenítsenek.  Szerinte, ha Pócs János jobbikos lenne, akkor a legfőbb ügyész már elrendelte volna a nyomozást.

Szabó Tímea (Párbeszéd) hangsúlyozta, hogy a képviselő tette olyan gyalázatos, ami után nemhogy a parlamentben, de a közéletben sincs helye. A politikus arra szólította fel a Fideszt, hogy álljon ki, nyilvános ítélje el a cselekedetet és mondassa le a képviselőt.

Vadai Ágnes (DK) azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az elmúlt hetekben sokat beszélt az Európai Néppárt “hasznos idiótáiról”, de keveset beszélt a Fidesz “haszontalan idiótáiról”. A vészkorszakban megölt romák számát meg sem lehet becsülni, azt harminc- és hetvenezer közé teszik – hívta fel a figyelmet. A Fidesz azonban az utóbbi években megpróbálja relativizálni a vészkorszakot – fogalmazott. A miniszterelnök úgy mutatja be magát, mint aki fellép a szélsőséges megnyilvánulások ellen, de saját párttársa esetében nem teszi meg a szükséges lépéseket – közölte Vadai Ágnes.  Hozzátette: ezért is fordulnak Kövér Lászlóhoz.

Gurmai Zita (MSZP) leszögezte: aki a holokauszt után is emberek elégetésével viccelődik, annak nem egyszerűen rossz a humora, hanem “egyszerűn náci”. Egy normális országban egy képviselő a videó megjelenésének másnapján lemond, és ha nem így cselekszik, akkor saját pártja vagy frakciója zárja ki – hangsúlyozta. Pócs János próbálja menteni a menthetetlent és próbál hazugságok mögé bújni. Meg akarja úszni a botrányt, mert erkölcsei gyengék, tartása pedig nincs – fogalmazott.

Bősz Anett (független) azt mondta, hogy a jelenlegi magyar kormány antiszemitizmusa és rasszizmusa sok esetben “egyáltalán nem annyira burkolt, mint amennyire látszik”. Pócs János nagy szolgálatot tesz a Fidesznek, amikor nyilvánvalóvá teszi az antiszemitizmust és azt a rasszizmust, amit a “magyar kormány fedő alatt tart” – közölte.

Szél Bernadett (független) kijelentette, hogy Pócs János nyíltan antiszemita és nyíltan rasszista. Orbán Viktor pedig személyes felelősséggel tartozik azért, hogy antiszemita és rasszista embereket tűr meg a saját frakciójában – közölte.

Hohn Krisztina (LMP) csak annyit mondott, hogy Pócs János magatartása méltatlan egy képviselőhöz. Hozzátette, hogy mélységesen felháborítják a történtek és mindazoktól elnézést kér Pócs János helyett, akiket az eset szintén felháborít.

Elöször a 'Soros' feliratú disznó, most a kazánházba zárt roma honfitársunk. Követeljük, hogy Pócs János mondjon le!

Közzétette: Bősz Anett – 2019. április 2., kedd

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK