Belépek a Pártba
16 január
2019
HÍR
385 látogató

Bősz Anett és az ellenzék: ne alkalmazzák a rabszolgatörvényt az állami cégek!

Összellenzéki sajtótájékoztatót tartottak ma a pártok a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) épülete előtt, ahol a politikusok bejelentették, követelik, hogy az állami cégek ne alkalmazzák a rabszolgatörvényt.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP frakcióvezető-helyettese azt mondta, az állami cégek vezetőit arra kérik, nyilatkozzanak arról, hogy bevezetik-e a rabszolgatörvényt vállalataiknál, és ha igen, akkor mikortól és hogyan? Bangóné azt ígérte, az ellenzéki politikusok minden héten el fognak menni egy-egy állami céghez, ahol fel szeretnék tenni a vezérigazgatónak ezeket a kérdéseket.

Bősz Anett az ellenzék álláspontját közvetítve elmondta, az a követelésük a nagyjából 200 állami céggel szemben, hogy mutassanak példát,  mutassák meg, hogy nekik fontos az emberi méltóság, szemben azzal, amit a kormány tanúsít.

Gréczy Zsolt, a DK képviselője azt mondta, pártja támogatja ezt a fajta nyomásgyakorlást, hogy az állami vállalaltok vezetői is megértsék, amit egy ország ért: a rabszolgatörvény megbukott.

Csárdi Antal, az LMP képvsielője szerint a politikai érveken túl más kézzelfogható érvek is szólnak a rabszolgatörvény elutasítása mellett: alkalmazása olyan állapotot idézhet elő, amely balesetveszélyes. Amennyiben például a Volán, a MÁV vagy a BKK alkalmazni fogja a törvényt, a sofőrök, forgalomirányítók hibaaránya meg fog növekedni, ami az utasok életét is kockáztatja. Szerinte össze kell fogni a törvény visszavonásáért, ennek egyik eszköze az állami cégek vezetőire mért nyomásgyakorlás.

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője elmondta, minden ellenzéki párt örömmel üdvözli, hogy a közszolgálati dolgozók és a pedagógusok is sztrájkra készülnek, és arra kérik az állami cégek dolgozóit, kapcsolódjanak be ők is.  Szeretnék, ha most szombaton tényleg leállna az ország.

Pintér Tamás, a Jobbik képviselője közölte, vannak olyan ügyek, amelyek pártérdekek felett állnak, a rabszolgatörvény egy ilyen ügy, a törvényt vissza kell vonni.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK