Belépek a Pártba
10 május
2018
HÍR
909 látogató

Bősz Anett első javaslatával megerősítené Magyarország uniós tagságát

A Magyar Liberális Párt parlamenti képviselője, Bősz Anett egy olyan politikai nyilatkozatot nyújt be elsőként az új parlamentbe, amellyel Magyarország megerősítheti uniós tagságát. A Liberálisok képviselője azt szeretné, ha világosan kiderülne, hogy az új Országgyűlésben kik állnak Európa pártján és kik nem. Ki az, akinek fontosak az európai értékek és Magyarország európai elköteleződése, és ki az, aki az unión kívül képzeli el az ország jövőjét.

A nyilatkozat szövege kimondja: „Magyarország kifejezi azon szándékát, hogy az Európai Unióban fennálló tagságát megerősítse, és továbbra is kiáll az Európai Unió által közvetített és képviselt értékek mellett.”

Ez a nyilatkozat azt jelenti, hogy Magyarország Európával vállal közösséget és nem keleti diktatúrákkal. Betartja az alapvető emberi jogokat, kiáll a jogállami normák és a demokrácia mellett, minden ember méltóságát tiszteletben tartja. Magyarországon az elharapódzó korrupció helyett tisztességes piacgazdaságra van szükség. Nincs szükségünk sem a keleti nyitásra, sem Paks 2-re. Nem akarunk barátkozni keleti diktátorokkal, hogy aztán az uniós támogatások elapadása esetén a Fidesz kivezesse Magyarországot az unióból.

A Magyar Liberális Párt azért van a parlamentben, hogy az Európa-párti magyar többséget képviselje. Bősz Anett az elkövetkezendő négy évben azért fog harcolni, hogy az Orbán-kormány tartsa tiszteletben az európai értékeket, a demokrácia játékszabályait és az alapvető szabadságjogokat.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK