Belépek a Pártba
12 szeptember
2018
HÍR
747 látogató

Bősz Anett benyújtja a Sargentini-jelentést az Országgyűlésnek

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője benyújtja a Sargentini-jelentést az Országgyűlésnek. A Liberálisok politikusa azt szeretné, hogy kiderüljön, ki támogatja a parlamentben az európai értékeket, a jogállam és demokrácia helyreállítását, és ki az, aki nem. Szeretné, ha a magyar országgyűlési képviselőknek lehetősége lenne rá, hogy kiálljanak a magyar emberek szabadsága mellett. A Sargentini-jelentésnek ugyanis az célja, hogy megvédje a magyar emberek szabadságát, és az Orbán-kormány is tiszteletben tartsa az alapvető jogokat.

A Liberálisok szerint a jelentés Magyarország európai jövőjéről szól, és ilyen esetben egy demokratikus politikus sem hezitálhat és maradhat távol, ha szavasára kerül a sor. Világos állásfoglalásra van szükség annak érdekében, hogy kiderüljön, ki támogatja hazánk uniós tagságát és az európai értékeket. A Fidesz illiberális politikája ugyanis hazánk uniós szavazati jogának felfüggesztésével és végső soron akár Magyarország kizárásához is vezethet az Európai Unióból. Orbán Viktor történelmi bűnt követ el, amikor hatalmának megerősítése érdekében Magyarország uniós tagságával hazárdírozik és játszadozik.

A Liberálisok emlékeztetnek rá, hogy az áprilisi választásokon a többség a kormányváltásra szavazott, a Fidesz csak a megosztott ellenék és az igazságtalan választási rendszer miatt nyerhetett kétharmaddal. A magyarok túlnyomó többsége azonban uniós állampolgár akar lenni, és nem támogatja, hogy a Fidesz hataloméhes vezetője miatt veszélybe kerüljön EU-tagságunk. A Liberálisok ezért minden eszközt meg fognak ragadni, hogy megállítsák a Fidesz szélsőséges politikáját, a magyar kormányfő ámokfutását.

 

Bősz Anett sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon:

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/458761781300898/

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK