Belépek a Pártba
02 október
2019
HÍR
400 látogató

Bősz Anett: Békéscsaba nem válhat fideszes kiskirályok martalékává!

Átlátható, modern, zöld és európai Békéscsaba kiépítését helyezte kilátásba Miklós Attila polgármester-jelölt és Fülöp Zoltán képviselő-jelölt, a Liberálisok békéscsabai elnöke, amennyiben az MSZP, az LMP, a Liberálisok és a Szolidaritás ellenzéki szövetsége nyer az őszi önkormányzati választáson. 

A Békéscsabai Polgármesteri Hivatal előtt tartott közös sajtótájékoztatón Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője is részt vett, aki arra hívta fel a figyelmet: Békéscsabán a geotermikus energiától kezdve a termőföldön át a hatalmas ivóvíz-készletekig rengeteg energiaforrás áll rendelkezésre, ezek az energiaforrások azonban nincsenek kihasználva. A fideszes városvezetés láthatóan semmit sem tett azért, hogy Békéscsaba és környéke végre fejlődésnek induljon. Számos környező kistelepülés lakói 19. századi életszínvonalon kénytelenek élni, a városvezetés azonban tétlenül nézte az infrastruktúra és a polgárosodás hiányának következményeit a megyében, ahelyett, hogy megfelelő minőségű közutak kiépítésével bekapcsolta volna a térséget az országos vérkeringésbe – fogalmazott a Liberálisok képviselője. Bősz Anett hozzátette: ha újra a Fidesz kezébe kerül a városvezetés, Békéscsaba nem csak a helyi kiskirályok, de – a korrupcióval gyanúsított helyi országgyűlési képviselő, Simonka György tevékenysége által kijelenthető, hogy – bűncselekmények martalékává is válhat.

Fülöp Zoltán, az ellenzéki szövetség képviselő-jelöltje az átláthatóság fontosságát hangsúlyozva az e-közigazgatás kiépítésére tett javaslatot, melynek segítségével az önkormányzat működését a foteljükből, azaz internetkapcsolaton keresztül is ellenőrizhetnék a lakók. A Liberálisok helyi elnöke szerint nem csak a jelenleg érvényben lévő közbeszerzéseket, de a városvezetés összes szerződését nyilvánosságra kell hozni tíz évre visszamenőleg, a helyieknek ugyanis joguk van tudni arról, hogy az önkormányzat mely cégekkel és milyen feltételekkel kötött szerződést az elmúlt években.

Miklós Attila polgármester-jelölt hozzátette: a nyilvánosság és az átláthatóság biztosításához elengedhetetlen a Wi-Fi pontok létesítése, amelyek lehetővé tennék, hogy a lakók ingyenesen elérhessék az önkormányzat szolgáltatásait a városban. Az ellenzéki szövetség jelöltje emellett az interneten keresztül elérhető közösségi szolgáltatások bővítésére és az ún. okosváros kiépítésére tett javaslatot, amely nem csak közösséget teremtene, de közvetlen beleszólást is nyújtana a helyieknek az önkormányzat döntéseibe.

Az ellenzéki szövetség sajtótájékoztatója, átláthatóságról és a modern városról, e-közigazgatásról. #OkosVáros

Közzétette: Bősz Anett – 2019. október 2., szerda

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK