Belépek a Pártba
15 december
2015
HÍR
496 látogató

Bősz Anett: Azonnali hatállyal vonja vissza a kormány a köznevelésről szóló rendeletét

A KLIK felelőtlen gazdálkodását a kormány a családokkal fizettetné meg. Ez olvasható ki abból az oktatási javaslatból, amely felkerült a kormány honlapjára, s amely fizetőssé tenné többek között a szakköröket és a  vizsgákat.

Több mint 15 éven át építette a tandíjellenességre kampányait a Fidesz, hogy 2015-re eljussunk odáig, hogy már a közoktatásban is tandíjat vezessenek be. Mindez pedig azért, mert az állam legnagyobb pénznyelőjét, a KLIK-et minden áron fenn kell tartani: ha ehhez már nincs pénz a költségvetésben, el kell venni azt a családoktól.

A kormány a tervezettel tovább mélyíti a szakadékot a jómódú és a szegény családok között, elvágja a tanulás útjától azokat a gyerekeket, ahol a család nem tudja előteremteni a tanuláshoz szükséges anyagiakat. Míg a fejlett nyugati társadalmak már régóta tudják, hogy egy ország jövőjét nagymértékben az oktatás és annak minősége határozza meg, addig a Fidesz már a 16 év alatti korosztályt is elzárja a minőségi alapképzés lehetőségétől.

A kormány olyan útra lépett a közoktatás szétverésében, melyet egyetlen jóérzésű pedagógus és szülő sem tolerálhat, hiszen gyerekeink jövője nem lehet egy centralizált, autoriter hatalmat építő kormány játékszere. A Liberálisok a leghatározottabban felszólítják a kormányt, hogy azonnali hatállyal vonja vissza a tervezetet és szüntesse meg a pénzügyileg és szakmailag is alkalmatlan KLIK-et.

Bősz Anett, ügyvivő

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK