Belépek a Pártba
01 június
2015
HÍR
495 látogató

Bősz Anett: Az ombudsman állásfoglalását kérjük a gyerekek politikai célú szerepeltetése miatt

 

Az alapvető jogok biztosához  fordul  a  Magyar Liberális Párt  az  elmúlt  hónapok gyerekeket érintő politikai visszaélései miatt.

Nemrégiben egy mórahalmi kormányablak-avatás borzolta a kedélyeket. A rendezvényen gyerekeket szerepeltettek, ráadásul oly módon, hogy a kormányablakot éltető, politikai töltetű verset mondattak velük. De ki ne emlékezne arra a putnoki szabadtéri rendezvényre, ahol a helyi kisiskolások tartottak bemutatót Balog Zoltán előtt a szakadó esőben. Ezen a rendezvényen csak a miniszter fölé tartottak esernyőt, a gyerekek áztak. Ősszel néhány polgármesterjelölt osztott gyerekeknek füzetek, mesekönyvek mellé rejtve politikai szórólapot iskolákban.

Vona Gábor sem először látogat óvodába. A Liberálisok már az önkormányzati választás idején felszólították a Jobbik elnökét, hogy hagyja ki a politikából a gyerekeket, hiszen akkor egy gyöngyösi óvodába látogatott el kampánycéllal. Ahogy akkor, úgy a mostani, ózdi óvodalátogatás kapcsán sem lehet tudni, hogy ki engedélyezte, hogy a gyerekeket politikai célokra használják.

A Magyar Liberális Párt szerint ha már a józan ész, az etika, a jóérzés nem tartja távol a gyerekektől a politikusokat, akkor a jog eszközével kell érvényt szerezni a gyerekek védelmének.  A Magyar Liberális Párt az alapvető jogok biztosától várja, hogy megakadályozza, hogy a legkisebbeket, a legkiszolgáltatottabbakat egyesek politikai játékszerként kezeljék.

Bősz Anett, ügyvivő

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK