Belépek a Pártba
05 augusztus
2015
HÍR
617 látogató

Bősz Anett: Az nem határozhatja meg a közoktatást, hogy melyik kormánytagnak mi a hobbija

Tévesen ítéli meg és súlyos információhiányban szenved az, aki úgy gondolja, hogy az általános iskolás korosztályt bármivel tovább lehet terhelni, hogy újabb kötelező, mindennapos elfoglaltságot lehet bevinni a közoktatásba. Éppen ellenkezőleg: az lenne a kívánatos cél, hogy a tananyag, a gyerekek túlterheltsége csökkenjen, hogy ne teljesíthetetlen teher, hanem öröm legyen az iskolába járás.

Az nem határozhatja meg a közoktatást, hogy melyik kormánytag mit szeret csinálni, mert így hamarosan sorra kerül a mindennapos tánc, a rajz, a főzés, a versmondás…, miközben egy teljes generációt tesz tönkre az iskolai túlterheltség. A gyerekek már most is 8 órát meghaladóan, azaz egy felnőttnél többet dolgoznak naponta, ám a PISA felmérések szerint a magyar diákok teljesítménye minden területen jelentősen romlott az Orbán-kormány regnálása alatt.

A Liberálisok szerint amit kényszer szül és kötelező, az nehezen szerethető. Látszik ez az erkölcstannál és a mindennapos testnevelésnél, és érvényes ez az éneklésre is: attól nem szeretnek meg semmit a gyerekek, hogy kötelezővé és mindennapossá teszik. Éppen ezért – a gyerekek és a pedagógusok érdekében – azt kérjük a szaktárcától, hagyja abba az ötletelést és a valós problémákkal foglalkozzon: a tananyag mennyiségének csökkentésével, az oktatás feltételeinek biztosításával, a pedagógusok megbecsülésével és jogos járandóságuk kifizetésével.

Bősz Anett, ügyvivő

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK