Belépek a Pártba
28 szeptember
2020
HÍR
642 látogató

Bősz Anett: Az EMMI adjon számot a tesztelés működőképességéről!

Bősz Anett a mai napon írásbeli kérdéssel fordult az Emberi Erőforrások Miniszteréhez, mert a napokban a sajtó és több beteg tájékoztatása alapján olyan tények láttak napvilágot, amelyek aggodalomra adnak okot. A Magyar Liberális Párt elnöke a tisztánlátás érdekében arról kérdezi a minisztert, hogy valóban összeomlott-e a rendszer, amely a koronavírus-gyanús, hatósági karanténban várakozó betegek tesztelési kérelmeit és teszteredményeit tárolta, s amennyiben igen, hányan vártak hiába tesztre, valamint hányaknak semmisült meg a teszteredménye a technikai hiba miatt? A Liberálisok országgyűlési képviselőjének további kérdése, hogy van-e azon karanténban várakozók létszámáról adat, akik súlyos tünetekkel, orvosi ellátás nélkül várakoztak segítségre. Egyéni beszámolók és segítségkérő levelek arról tanúskodnak, hogy sokan lehetnek.

A magyar társadalom egészsége és élete nem játék. A járványt és az abból következő gazdasági-szociális krízist nem kommunikációs csatákban kell megoldani. Ha a legegyszerűbb és legfontosabb feladatok sem sikerülnek, akkor mit várunk a rendszerszintű kötelezettségek teljesülésétől? Ebben az ügyben kormánynak és ellenzéknek azonos a célja: mind többek egészségének megőrzése, mind többek maradéktalan felgyógyulása, és a gazdasági válságon való mihamarabbi túljutás mindannyiunk közös érdeke. Érthetetlen, hogy a kormány miért nem kér és miért nem fogad el segítséget a jelenlegi helyzetben. Minden európai ország vezetői összefogtak, politikai törésvonalakon átívelő szövetséget kötöttek a hazájuk érdekében. Páratlan felelőtlenség, hogy a magyar kormány nem megoldásokat keres, hanem politikai sikerekre tör, valódi teljesítmény nélkül.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK