Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

04 június
2018
HÍR
136 látogató

Bősz Anett: az ellenzéknek és a civileknek közösen kell fellépniük a Stop Sorossal szemben!

A Magyar Liberális Párt az elmúlt héten egyeztetést kezdeményezett azokkal a civil szervezetekkel, akik a Stop Soros célkeresztjében állnak – jelentette be Bősz Anett mai sajtótájékoztatóján. Levelet küldtünk a Helsinki Bizottság, a Transparency International, az Ökotárs, az Amnesty International és a TASZ vezetőinek, amelyben közös fellépést és közös akcióterv kidolgozását kezdeményeztük a kormány civil ellenes törekvéseivel szemben. Megkeresésünkre a civilek válaszlevelükben azt írták, hogy ők is közös fellépést várnak az ellenzéktől.

A Liberálisok országgyűlési képviselője elmondta: a közös fellépésre azért van szükség, mert a keleti autoriter rendszerek világát idéző Stop Soros életbe lépésével a magyar demokrácia kerülne veszélybe. A törvénycsomag nyilvánvaló célja, hogy ellehetetlenítse azokat a civil szervezeteket, amelyek segítséget nyújtanának a menekülteknek, ez pedig egyenlő a magyar demokrácia elleni támadással. Az ellenzék feladata, hogy együtt álljon ki a civil szervezetek, és így a magyar demokrácia védelmében – jelentette ki a Liberálisok ügyvivője.

Bősz Anett kifejtette: a teljes ellenzéknek a civil szervezetekkel együtt kell kidolgoznia egy közös akciótervet a Stop Sorossal szemben. Ennek első lépéseként összehívunk egy tárgyalódelegációt, amelybe az összes ellenzéki párt képviselőjét meghívjuk. A Liberálisok előzetes cselekvési terve alapján kiadnánk egy közös nyilatkozatot, amelyben leszögeznénk, hogy a törvénycsomag nem javítható; az ellenzék nem egyeztethet annak enyhítéséről, egy az egyben vissza kell vonni azt. Felvennénk a kapcsolatot a Velencei Bizottsággal, a diákszervezetekkel és minden olyan szervezettel, amelyek működését szintén veszélyezteti a Stop Soros. A parlamenti frakcióvezetők bevonásával a tárgyalódelegáció egy közös ellenzéki javaslatot nyújthatna be a Parlamentbe a törvény visszavonásához.

A civilek és az ellenzéki pártok együttműködésével az a célunk, hogy minden hazai és külföldi fórumon közösen álljunk ki a magyarországi civil szervezetek védelmében. A magyar demokrácia jövője a tét. A demokratikus ellenzék közös felelőssége, hogy megvédjük a civil szférát az elemi erejű támadástól, hogy megvédjük a civileket a Stop Soros törvénycsomagtól!

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók