Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

06 április
2018
HÍR
306 látogató

Bősz Anett: Április 8-án az önkormányzatiság jövőjéről is döntünk

Az Orbán-kormány porig rombolta az önkormányzatiságot – jelentette ki Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője a Wittinghoff Tamással és Csőzik Lászlóval tartott közös sajtótájékoztatóján Törökbálinton. Karácsony árnyékkormányának önkormányzatokért felelős minisztere szerint minden településnek magának kell eldöntenie, hogy milyen oktatást szeretne, hogyan gondoskodik a rászorulókról és a gyámhivatalt is nekik kell működtetniük, nekik kell a kezükbe venni mindazt, ami a helyiek sorsát rendezi – közölte Budaörs polgármestere.

Wittinghoff Tamás (Budaörs Fejlődéséért Egyesület), aki Karácsony Gergely árnyékkormányának önkormányzatokért felelős minisztere, azt mondta: a települések önrendelkezése az autonómia lényege, amit mára kiirtottak az emberekből. Hozzátette, ha az emberek vasárnap úgy döntenek, hogy megalakulhat a Karácsony-kormány, akkor az önkormányzatok újra betölthetik korábbi szerepüket, ami egy demokratikus rendszerben alapvető.

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője úgy fogalmazott: az Orbán-kormány porig rombolta az önkormányzatiságot, amiben benne van az ember- és társadalomképe, és ez nem közigazgatási, hanem szabadságjogi kérdés. Kitért arra, hogy az ország sok önkormányzatától számos hatáskört vontak el, ami azt jelenti, hogy ezeknek a közösségeknek nem lehet hatásuk a saját jelenükre és jövőjükre. Április 8-án az önkormányzatiság jövőjéről is döntünk – szögezte le a Változás Szövetségének országgyűlési képviselő-jelöltje.

Csőzik László, aki az MSZP-Párbeszéd országgyűlési képviselőjelöltje Pest megye 1-es számú választókörzetében, arról beszélt, hogy a Karácsony-kormány nem fogja leállítani a Modern városok programot, hanem azt inkább kiterjeszti, és nem az oligarchákat fogja a kivitelezéssel támogatni. Azt mondta, hogy szerintük a települések “önálló városállamok”, és gazdasági autonómiával kell, hogy rendelkezzenek.

A Liberálisok élőben közvetítették Bősz Anett, Csőzik László és Wittinghoff Tamás sajtótájékoztatóját:

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/1773267946027186/

(MTI)

 

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók