Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

08 január
2019
HÍR
189 látogató

Bősz Anett: A magyar kormány számára a jogállami normák egyenlők a terrorral?

A magyar kormány képtelen belátni, hogy hazánknak kötelessége betartani a koppenhágai kritériumokat, akkor is, ha már egy ideje az Európai Unió tagjai vagyunk. A kormányközeli lapok arról cikkeznek, hogy Brüsszel költségvetési terrorra készül, holott pusztán arról van szó, hogy a közösség megoldást javasol arra a kritikán aluli helyzetre, hogy uniós tagországok képtelenek betartani a közösségi játékszabályokat.
A magyar kormány úgy beszél brüsszeli diktátumokról, hogy közben nem veszi észre a nyilvánvalót: ebben a közösségben minden tagországnak joga van alakítani a jövőt, joga van demokratikus úton meghozott döntéshozatali folyamatokat befolyásolni, és joga van ahhoz, hogy szót emeljen plenáris-, vagy bizottsági üléseken, ha valamely döntés az érdekei ellen való volna.
Ha valahol zavaros körülmények közt születnek döntések, vagy diktátumokról beszélhetünk, az éppen az a politikai érdekszféra, amellyel Orbán Viktor a nyugati szövetségi rendszer helyett barátkozik. A putyini Oroszország, vagy Erdogan Törökországa olyan helyek, ahol diktátumok vannak, nem az Európai Unió.
Orbán Viktor nemes egyszerűséggel hazudik, amikor függetlennek nevezi a közigazgatási bíróságokat, amelyek felállításával a magyar kormány sérti a hatalmi ágak szétválasztásának elvét, és az igazságszolgáltatás egy jelentős szeletét tolja be a végrehajtó hatalom irányítása alá. A törvény előtti egyenlőség sem létezik abban az országban, ahol a főügyész úgy táncol, ahogyan a kormány fütyül.
Követelem a kormánytól, hogy fejezze be a magyarok Európai Unió ellen való hangolást! Ne csomagolja át az Európai Parlament elé kerülő ügyeket hazugságokba!
Bősz Anett országgyűlési képviselő
Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók